Annons:

Dackarna är ostoppbara: ”Nästan slutspelsform på hela vårt lag”

Dackarna radade upp flera imponerade femettor i dagens match mot Masarna och lagledaren Peter Karlsson gav återigen sitt lag bra betyg. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna är ostoppbara: ”Nästan slutspelsform på hela vårt lag”

Tredje raka hemmasegern och samtliga förare levererade. Kan Dackarna ha toppat formen för tidigt?
– Det är inte bra om det går för bra känns det som, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna har tagit klara segrar mot både Rospiggarna och Lejonen hemma på G&B Arena under säsongsstarten. 

I kväll kom ytterligare en riktig fullträff – 56–34 mot Masarna, som har tippats kunna utmana i toppen av elitserien och ha chansen på SM-guldet.

"Jobbigt att höra han säga så"

Dackarna gjorde precis vad de ville och pulveriserade gästerna i merparten av heaten. 

– Vi har fått en bra inledning på hemmaplan och i kväll fortsatte vi där vi slutade förra gången. Alla killar drar sitt strå till stacken, säger Peter Karlsson. 

Kvällens match var definitivt avgjord redan efter tolv heat då Hans Andersen och Oliver Berntzon körde in en femetta. Med tre heat kvar ledde Dackarna med 20 (!) poäng och matchen slutade 56–34. 

I intervjun på innerplan under pausen var gästernas lagledare Stefan Bäckström mäkta besviken på lagets insats och agerande.

– Det är klart att de (Masarna) har det jobbigt. De är bättre än så här och kan absolut vara det också. Nu mötte de oss som funkar skapligt på hemmaplan. Det gör att det ser sämre ut än vad det kanske är för deras skull. Det var jobbigt att höra han säga så i pausen. Det fanns ändå en teoretisk chans, säger Peter Karlsson. 

"Nästan slutspelsform"

Dackarna har något mycket intressant på gång och imponerar verkligen på hemmabanan. 

– Allt började väl i höstas när vi gjorde flera smarta värvningar. Det är inte säkert att det går vägen men just nu ser det väldigt bra ut. Det känns bra och alla är väldigt nöjda. Vi vill gå hela vägen, säger han. 

Frågan är om Dackarna har hittat toppformen för tidigt men Karlsson är lugn.

– Det är inte bra om det går för bra känns det som. Det är nästan slutspelsform på vårt lag. Jag hoppas och tror att alla håller i den goda formen och att vi får vara skadefri, säger Karlsson. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt