Annons:

Dackarna kör för tre poäng – ”PK” om petade föraren: ”De är inte nöjda”

Kacper Gomolski står fortfarande utanför Dackarnas startsjua. Foto: Linus Johansson

Dackarna kör för tre poäng – ”PK” om petade föraren: ”De är inte nöjda”

Förra veckan utklassningsvann Dackarna hemma mot Masarna. I morgon möts lagen i Avesta och då kör Dackarna för tre nya poäng.
– Förhoppningsvis är de medgörliga i morgon också, säger Dackarnas lagledare Peter ”PK” Karlsson.

Annons:

Peter Karlsson spådde en jämn match när Masarna gästade Målilla förra tisdagen. Så blev det inte alls. Istället vann Dackarna med hela 56-34.

Masarna har fått en mycket tuff start på säsongen och är jumbo i tabellen med en seger på de fem första matcherna. Dackarna är tvåa i serien med tre klara hemmasegrar och två knappa bortaförluster.

– Masarna har några killar som inte riktigt har kommit upp i sin normala kapacitet. Gör de det på tisdag blir det en jämn match, gör de inte det blir det nog inte jämnt, säger Peter Karlsson.

Bra läge till flera bonuspoäng

Dackarna har alltså inte tagit någon poäng på bortaplan hittills. Det har blivit knappa förluster, 44-46 mot både Smederna och Indianerna.

– Även om vi inte har fått poäng med oss har insatserna varit bra och vi kan vara rätt nöjda med dem. Det har varit lite stolpe ut.

I samband med tisdagskvällens match mot Masarna kommer också säsongens första bonuspoäng att delas ut till det laget som kört in flest poäng i dubbelmötet. 56-34 på hemmaplan förra veckan gör förstås att Dackarna bör få med sig bonuspoängen.

– Ur en bonuspoängsaspekt har vi bra läge mot samtliga fem lag vi mött så här långt, säger Peter Karlsson.

Ni ska knappast kunna tappa ett 22-poängsöverläge mot Masarna?

– Det är nog ingen som väntar sig att vi ska tappa det, varken hos oss eller hos Masarna. Men det ska köras om det också. Vi kommer att vara fokuserade och ta matchen på största allvar.

”Klart att de inte är nöjda”

Dackarna kommer till starta med samma sju förare som i de fem första matcherna.

– Det känns väldigt bra att vi har sluppit skador och det blir sammansvetsat när man kan köra med samma killar. Det är också viktigt att de känner att de har vårt förtroende. Det finns inget värre än att bli överställd enbart för att någon annan ska testas. Vi har inget att klaga på i nuläget och då finns det inte heller någon anledning att ändra på något.

Den förare som står utanför i nuläget är Kacper Gomolski.

– Jag har inte pratat med honom personligen utan med hans agent. Det är klart att de inte är nöjda. De pratade med några andra klubbar i transferfönstret, men det blev inget av det. Samtidigt meddelade vi att vi gärna har Kacper kvar i truppen, säger Peter Karlsson.

Men han kommer om ni kallar honom till en match?

– Det gör han. Teamet är redo och de vill köra i Sverige. Han körde bra i Polen i går och det gör inte hans chanser sämre. Han vet var han är i vårt lag just nu, men han vet också att chansen kan komma väldigt snabbt.

Fakta

Laguppställningar:

Masarna:

1) Kim Nilsson

2) Antonio Lindbäck

3) Tai Woffinden

4) Linus Sundström

5) Przemyslaw Pawlicki

6) Adrian Cyfer

7) Emil Millberg

Dackarna:

1) Greg Hancock

2) Hans Andersen

3) Oliver Berntzon

4) Patryk Dudek

5) Maciej Janowski

6) Pawel Przedpelski

7) Joel Kling

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt