Annons:

Dackarna i behov av mycket derbypublik: ”En väldigt viktig vecka”

Dackarna hoppas på mycket publik i derbymatcherna mot Västervik och Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna i behov av mycket derbypublik: ”En väldigt viktig vecka”

Inom loppet av en vecka kör Dackarna smålandsderbyn på hemmaplan mot både Västervik och Vetlanda. Publiktillströmningen i de matcherna är mycket viktig för klubbens ekonomi.
– Det är en väldigt viktig vecka. Vi är inte nöjda med publiksiffrorna så här långt, säger klubbens ordförande Tomas Karlsson.

Annons:

Dackarna har kört tre hemmamatcher den här säsongen, mot Lejonen, Rospiggarna och Masarna. De två första matcherna lockade strax över 3 000 åskådare och den sista strax under 3 000 åskådare. Snittet per match ligger på 3 023. Det är en bit under de minst 3 500 som klubben har en förhoppning att snitta i år. Det är å andra sidan det tredje högsta snittet i Elitserien, bara Smederna och Rospiggarna är bättre.

– Vi är inte nöjda med publiksiffrorna så här långt. Det är så att man kliar sig lite i huvudet och undrar vad vi gör för fel. Det är svårt att få ihop ett bättre lag än det vi har. 

”Bevisligen gör vi något fel”

I flera år har Dackarna varit rentav dåliga på hemmaplan. I år har laget däremot tagit tre raka segrar.

Kan det vara så att ni har varit för dåliga på hemmaplan i för många år?

– Så kan det definitivt vara, säger Tomas Karlsson.

Hur besviken är du över publiktillströmningen?

– Vi har jämna siffror, men vill ju dra hit dem som av någon anledning stannar hemma. Vi måste hela tiden rannsaka oss själva, vad kan vi göra bättre för att dra mer folk? Bevisligen gör vi något fel. Det kanske beror på att arenan är lite för stor så att den riktiga stämningen inte infinner sig. Men kom det mer folk skulle också stämningen bli bättre och då tror jag att det skulle sköta sig mer på egen hand.

Vill höja snittet

Dackarnas ordförande hoppas att derbymatcherna mot Västervik i kväll och Vetlanda (nästa tisdag) ska få publiken att hitta till G&B Arena i större utsträckning.

– Jag hoppas på två matcher där vi ska vara över 5 000 åskådare. Men visst är man tveksam till att vi ska klara det.

Sådana siffror i två matcher skulle förstås göra att publiksnittet höjs rejält.

– Vi vill höja snittet till åtminstone 3 500 åskådare per match. Säsongen är ju inte slut än så det hoppas vi fortfarande på, säger Tomas Karlsson.

Hur ser klubbens ekonomiska läge ut?

– Det är alltid tufft, men det är inte så att det är dåligt på något sätt. Vi har läget under kontroll.

Skriver autografer

Tomas Karlsson puffar också för en aktivitet i samband med hemmamatchen mot Vetlanda nästa tisdag.

– Då kommer samtliga förare i båda lagen att finnas tillgängliga för att skriva autografer mellan klockan 17.35 och 17.45. Likadant kommer vi att göra i Vetlanda i returen dagen efter.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt