Annons:

Morgan Andersson efter storförlusten:

Västerviks lagledare Morgan Andersson hade hoppats att hans lag kunnat stå upp bättre. Foto: Linus Johansson

Morgan Andersson efter storförlusten: "Nöjd med en poäng i dubbelmötet"

Västervik Speedway var helt chanslöst mot Dackarna på tisdagskvällen. Hemmalaget körde över motståndet och vann derbyt med 56-34.
– Vi hade två förare på plats och en junior som slet på bra. Då blir det tufft, säger lagledaren Morgan Andersson.

Annons:

Nej, Västervik Speedway kunde inte göra match av det här derbyt inför 4 466 åskådare på G&B Arena. Västervik hade 3-3 efter ett heat – men sedan ledde Dackarna matchen igenom. 

Av Västerviks 34 poäng tog Nicki Pedersen och Peter Ljung hela 26 (!) av dem.

– Vi hade två förare på plats och en junior som slet på bra. Annars var det minst sagt skralt, säger Morgan Andersson, lagledare i Västervik.

Är du besviken över att ni inte kunde stå upp bättre?

– Nja, de har VM-fyran, VM-femman och VM-sjuan och bra förare i övrigt och starka reserver. Vi visste att det skulle bli tufft, men hade räknat med att de andra tre, fyra kunnat bidra mer för oss. 

Vad tror du att det beror på att ni inte kommer upp bättre?

– Vi möter ett bra lag med helt andra förutsättningar än oss, som gör det förbannat bra på hemmaplan. Jag är glad över att vi tog en poäng i dubbelmötet, det här är ett av seriens bästa lag. Med stolpe in hade de varit obesegrade. 

"Känns inget vidare"

Morgan Andersson tyckte att junioren Anton Karlsson, som tog en poäng på tre heat, gjorde det bra – men att det i övrigt var för skralt poängmässigt.

– Lite bättre ska vi kunna bjuda till, det ska inte bara vara Peter och Nicki. Anton gör det bra, men Kildemand måste upp. Bech (Jensen) har en svacka i Sverigeserien just nu. Det har vi inte råd med. Alla banor förutom Västervik är första gången för Smektala i Sverige, men på ordinarie var det lite skralt där med. 

Trots allt var han ganska nöjd med att Västervik fick med sig en poäng, i och med 45-45-resultatet förra tisdagen.

– Det här är inget vi har kalkylerat med, jag är nöjd med den poäng vi tog i Västervik. Samtidigt måste vi steppa upp på bortaplan, det är två bortamatcher i rad där vi har fallit igenom lite. Det känns inget vidare. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt