Annons:

Dackeledaren inför derbyt: ”Vassa armbågar och breda axlar är det vi vill ha”

Hans Andersen har haft det tungt den senaste tiden och behöver hitta rätt mot Vetlanda. Foto: Ossian Mathiasson

Dackeledaren inför derbyt: ”Vassa armbågar och breda axlar är det vi vill ha”

Dackarna mot Vetlanda. I kväll är det dags för ett riktigt tungviktsmöte på G&B Arena i Målilla.
– Klubbledningarna eldar på de här matcherna rätt rejält, så visst känner vi av att det är derbymatcher på gång, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Två derbymatcher inom loppet av ett dygn. Lägg till att det bara skiljer en poäng mellan Dackarna och Vetlanda i tabellen och att det väntas storpublik till båda matcherna. Då förstår i att det är något alldeles speciellt som väntar med start i Målilla i kväll.

– Det ska bli bra väder och jag kan inte se något annat än att det ska bli storpublik i kväll. Jag tror på över 5 000 åskådare. Det är två av seriens bästa lag som möts och det är kvalité rakt igenom, säger Peter Karlsson.

Madsen har stärkt Vetlanda

Värt att notera är att förare fyra till åtta i GP-serien kommer till start i Smålandsderbyt. För Dackarnas del handlar det om Maciej Janowski, Greg Hancock och Patryk Dudek och för Vetlanda Artem Laguta och Bartosz Zmarzlik.

Vad kan man förvänta sig av matcherna?

– Många täta heat och mycket vilja. Det är inte så många lokala förare i lagen, men klubbledningarna eldar på de här matcherna rätt rejält så visst känner vi av att det är derbymatcher på gång, säger Peter Karlsson.

Dina tankar om Vetlanda?

– De ser riktigt vassa ut. Att de fick in Leon Madsen istället för Wozniak (Szymon) har stärkt upp dem ganska rejält. De har tre starka heatledare precis som vi. Det kommer vara små detaljer som avgör.

Andersen på reservplats

Vetlandas lagledare Mikael Karlsson sa i en artikel i går att Dackarna får gälla som ganska stor favorit i kvällens match.

– Det är klart att vi vill ta två poäng på hemmabanan, det är ju vad det här går ut på. Karlsson (Mikael) kan gärna få ta ett stort favoritskap på onsdag istället, säger Peter Karlsson.

Dackarna fortsätter med samma sju förare som tidigare med den förändringen att Hans Andersen, av snittmässiga skäl, går ned på en reservplats.

– Hans har haft det lite tyngre på slutet. Å andra sidan har jag inte sett ett enda heat i år där han har gett upp. Han ligger alltid i som en igel i fyra varv. Vassa armbågar och breda axlar är det vi vill ha från Hans Andersen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt