Annons:

Hancock uteslöts i matchavgörande läge: ”Blev väldigt arg”

Greg Hancock blev utesluten i tionde heatet och tyckte inte om domarens beslut. Foto: Ossian Mathiasson

Hancock uteslöts i matchavgörande läge: ”Blev väldigt arg”

Domarinsatsen blev omdiskuterad efter rond ett i derbyslaget mellan Dackarna och Vetlanda.
I tionde heatet blev Greg Hancock utesluten för att han inte var klar i starten trots att han stod framme vid tejpen.
– Jag stod där framme och flyttade mig utifrån vad startgubben sa till mig och sen var jag helt plötsligt utesluten, säger Greg Hancock.

Annons:

Dackarna fick en kanonstart på matchen och ledde med 13–5 efter tre heat och det mesta talade för att det hemmastarka Målillalaget skulle dra ifrån. 

"Gjorde allt som han sa"

Vetlanda ville annat, kom ikapp och hade oavgjort, 30–30, efter tio heat. I det sista heatet före pausvilan blev dock Greg Hancock utesluten på grund av att han inte var riktigt klar i starten. Hade han fått köra det heatet och laget tagit en femetta hade de gått till pausvila med sex poäng till godo på Vetlanda men det slutade med att Vetlanda utjämnade till 30–30. Efter matchen var domarens beslut något som inte Dackarnas stjärnförare förstod. 

– Om jag gör något fel så förstår jag det och då är det inga problem. I det här fallet gjorde jag allt som startgubben sa till mig, jag hade kommit fram till starttejpen och då ville han att jag skulle flytta mig, säger Greg Hancock. 

Hur reagerade du när domaren lämnade sitt beslut?

– Jag blev väldigt arg och förstod inte vad han hade för regel. Jag vet inte heller vad han sa, då Peter (Karlsson, lagledare i Dackarna) tog det med domaren. Det är inte lönt att prata med domaren efter en sån grej, de kan inte ändra sitt beslut ändå, säger Hancock. 

"Tror att vi vinner"

Enligt domaren var det flera tjuvstarter under matchen och det delades ut varningar för dålig startdisciplin till fyra Dackeförare, varav två drabbade Oliver Berntzon som blev utesluten i det 14:e heatet. 

– Jag är osäker på om det var tjuvstarter, jag tycker snarare att det var förare som tog bra starter. Båda lagen tog bra starter, så tycker jag i alla fall. Många förare träffade rätt i starten men det är domaren som bestämmer och det är hans match. Låt oss tävla i stället, säger han. 

I morgon kan Dackarna få gruvlig revansch när lagen möts i Vetlanda. 

– Jag tror att vi vinner i morgon. Det blir tufft men jag känner mig lugn och vi har ett lag som kan vinna. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt