Annons:

Sammanhållningen lyfts fram efter revanschen:

Peter Karlsson kunde glädjas åt att Dackarna vann returen i Smålandsderbyt mot Vetlanda.Foto: Ossian Mathiasson

Sammanhållningen lyfts fram efter revanschen: "Bra feeling"

Dackarnas derbyförlust i rond ett skapade irritation mot domaren. I kväll tog Dackarna revansch i returen.
– Jag har varit i många lag men det är inte många gånger som jag har haft en sådan bra känsla som jag har just nu i Dackarna, säger Peter Karlsson, lagledare i Dackarna.

Annons:

Domarinsatsen i första matchen mellan Dackarna och Vetlanda Speedway gjorde Peter Karlsson och flera förare irriterade. 

I kväll fick Dackarna segerjubla efter en mycket bra insats i Smålandsderbyt mot ärkerivalen Västervik. 
Peter Karlsson valde återigen att lyfta fram den goda sammanhållningen. 

– Sammanhållningen är grym. Jag har varit i många lag men det är inte många gånger som jag har haft en sådan bra känsla som jag har just nu i Dackarna. Alla förare trivs ihop och delar med sig av tips och inställningar. Vi har flera stjärnförare men de är ändå nere på jorden och gör allt för laget. Jag tror inte att någon i den innersta kretsen tvivlar på vårt lag, det är bara hoppas att vi får fortsätta hålla på tillsammans. Jag har en bra feeling, säger Peter Karlsson. 

Redan i matchens andra heat kraschade Vetlandas reservförare Robert Miskowiak illa och fick sedermera åka iväg till sjukhus med svåra smärtor. Enligt nya regler för året får inte en reservförare ersättas och då fick Vetlanda tre heat med endast en förare. 

– Det kan diskuteras om det är bra eller inte men reserven får inte ersättas, så enkelt är det. Sedan var det deras klart sämsta förare som utgick. Hade det varit någon annan förare hade det varit straffspark för oss. Det påverkar egentligen inte Vetlanda, så känns det i alla fall. Men de var en man kort så det är klart att vi hade flyt, säger han. 

Hur ser du på regeln?

–  Det som är konstigt är varför inte Filip (Hjelmland) kan gå in och ta hans heat. Jag förstår inte det, det är väldigt konstigt. Hade vi missflyt i går så hade Vetlanda det i dag.

I och med Dackarnas 47–43-seger la de beslag på samtliga tre poäng och efter tio omgångar ligger laget tvåa i serien. De har skrapat ihop 16 poäng, lika många som serieledaren Smederna och tredjeplacerade Rospiggarna. 

– Det är jätteviktigt att vi tar poängen om vi ska vara med i toppen, då är det nödvändigt. Att möta Vetlanda på bortaoval är en uppgift som heter duga men vi bevisade att vi är ett bra lag. Jag har en bra känsla och alla kämpar för varandra, säger Peter Karlsson. 

Han öste beröm över Greg Hancock som körde in 13+1 poäng och var den store segerorganisatören. 

– Han är grym. Han fick bland annat byta hoj och åkte ut på reservhojen och tog två trepoängare. Det stängde matchen, det är skönt att ha en sådan förare i laget, säger han.

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt