Annons:

Dackarnas nyförvärv hyllar klubben och banan: ”En av de bästa i världen”

Frederik Jakobsen hoppas få chansen i Dackarna. Foto: Roger Hultgren/Hulk Foto

Dackarnas nyförvärv hyllar klubben och banan: ”En av de bästa i världen”

I går gjorde Dackarna klart med den danska talangen Frederik Jakobsen. I en intervju med DV/DH hyllar han klubben – och banan på G&B Arena.
– Det är, utan tvivel, en av de bästa banorna i världen, säger Frederik Jakobsen.

Annons:

I torsdags kunde Dagens Vimmerby/Dagens Hultsfred avslöja att Kacper Gomolski lämnar Dackarna och att hans ersättare troligen skulle bli Frederik Jakobsen. Några timmar senare bekräftade Indianerna att man värvat Gomolski och i går bekräftade Dackarna att polackens ersättare blir just Frederik Jakobsen.

”Alltid haft ett intresse”

Vi tog ett snack med 20-årige Jakobsen, som ses som en av Danmarks största talanger. Han berättar att det var ett enkelt val att skriva på för Dackarna.

– Det var väldigt enkelt. Jag var nära att skriva på för Dackarna redan till den här säsongen, men då valde jag Lejonen. Men nu är jag här och det är jag väldigt glad över, säger Frederik Jakobsen.

Vad vet du om Dackarna?

– Jag vet en del och det har alltid varit en klubb som jag har haft ett intresse av att köra för. Jag älskar banan i Målilla. Det är, utan tvivel, en av de bästa banorna i världen. 

Hoppas få chansen

Förra säsongen kastades Frederik Jakobsen in i Piraterna i en match i Målilla och tog då sju poäng.

– Jag tycker att jag gjorde det väldigt bra då, säger Dackarnas nyförvärv.

Dackarna har så här långt kört med samma sju förare i samtliga tio matcher och frågan är om det blir några matcher för Jakobsen om Målillalaget inte drabbas av skador.

– Självklart hoppas jag få köra en match eller två, vi får se hur det blir. Laget ser väldigt starkt ut och de har gjort det bra i ligan också.

Är du nöjd med säsongen så här långt?

– Den har varit bra, sen finns det alltid saker som man vill förbättra. Men den senaste månaden har det gått bättre och känslan i mina klubbar är bra. 

Kör för medalj i U21-VM

Frederik Jakobsen hoppas nu att säsongen ska fortsätta med goda resultat för hans del.

– Mitt mål är att fortsätta förbättra mig. Jag har en bra position i U21-VM och förhoppningsvis kan jag ta en medalj där. Sen vill jag göra det bra i mina klubbar och vara med och ta dem till playoff, säger Frederik Jakobsen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt