Annons:

Woffinden drygade ut VM-ledningen – Janowski på pallen

Maciej Janowski blev trea i Cardiff i kväll och är också trea i VM-tabellen. Foto: Ossian Mathiasson

Woffinden drygade ut VM-ledningen – Janowski på pallen

Tai Woffinden drygade i kväll ut ledningen i VM rejält. Han är nu 20 poäng före tvåan Fredrik Lindgren. Den som vann kvällens GP-tävling i Cardiff var dock Bartosz Zmarzlik.

Annons:

Fredrik Lindgren hade ingen vidare kväll och körde bara in sju poäng på sina fem heat, vilket inte räckte till en plats i semifinalerna.

Betydligt bättre gick det för VM-ledande Tai Woffinden, som blev tvåa och drygade ut sin ledning ytterligare. Han är nu hela 20 poäng före Fredrik Lindgren.

Kvällens tävling vanns dock av en formstark Bartosz Zmarzlik. Maciej Janowski och Greg Hancock, båda till vardags i Dackarna, tog sig också till finalheatet. Där slutade Janowski trea efter att ha tagit sig förbi Hancock.

För Maciej Janowskis del innebär kvällens resultat att han nu är uppe som VM-trea, två poäng bakom Fredrik Lindgren och 22 bakom Woffinden.

Patryk Dudek tog sig till semifinal, men hade där ingen större chans att utmana om en finalplats.

Otäck krasch

Jason Doyle kraschade illa i det sista ordinarie heatet och låg länge kvar på banan innan han lämnade med ambulans. Inledande rapporter talade om att Doyle tappade medvetandet en stund. Det är i skrivande stund oklart hur det är med australiensaren.

Nästa GP-tävling körs på G&B Arena i Målilla den 11 augusti.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt