Annons:

Lagledaren lyrisk:

Dackarnas lagledare Peter Karlsson var lyrisk efter lagets insats i kväll. Foto: Linus Johansson

Lagledaren lyrisk: "En helgjuten insats"

Dackarna är uppe i ensam serieledning efter en strålande insats i Hallstavik i kväll. Rospiggarna besegrades med hela 52–38.
– Jag trodde att vi kunde vinna, men inte så mycket, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Lagen följdes åt i inledningen av matchen – men efter en femetta i heat nio fick Dackarna ordentlig fart på hojarna och efter paus var det inget snack. Målilla stolthet vann med 52-38. 

– Det var en helgjuten insats och den bästa laginsatsen för i år. Det här ger oss ett fortsatt bra självförtroende, det är laget med stort L, säger Peter Karlsson. 

"Presterar väldigt bra"

Hans Andersen hade en tung afton och lyckades inte ta någon poäng. Reserven Pawel Przedpelski fick köra två av Andersens ordinarie heat och plockade åtta poäng. 

– Det är många bra insatser från våra förare. Pawel plockade mycket poäng, han har smugit upp bra och presterar väldigt bra. Vi fick till det riktigt bra i första sväng.

"Åkte riktigt bra"

Unge Oliver Berntzon gjorde också en bra match. 

– Han åkte riktigt bra, hade fina starter och tog tio poäng på sina fyra första heat. Patryk Dudek såg pigg ut med så det ser bra ut. 

I och med segern gick Dackarna upp i ensam serieledning. 

– Nu leder vi serien och det ser riktigt bra ut. Chansen finns för en serieseger. Nu betyder det mindre egentligen, men det känns bra i alla fall och det här ger självförtroende. Men det är formen i september som avgör.

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt