Annons:

Lejonens sjua imponerar på Dackarna: ”Fattar inte vad som är fel”

Peter Karlsson och Johan Karlsson kan föra Dackarna till serieseger i Elitserien. Foto: Ossian Mathiasson

Lejonens sjua imponerar på Dackarna: ”Fattar inte vad som är fel”

Lejonen har ett lag som på papperet imponerar stort på Dackarnas lagledare Johan Karlsson. Trots det är Gislavedslaget indraget i kampen om en slutspelsplats.
– Det är ett grymt lag vi kommer att möta i morgon. Jag fattar inte vad som är fel, om de inte har fått ihop gruppen eller vad det är, säger Johan Karlsson inför tisdagens match i Gislaved.

Annons:

Med två matcher kvar att köra av grundserien är Dackarna redan klart för kommande slutspel. Inför tisdagens bortamatch mot Lejonen toppar Målillalaget Elitserien, två poäng före Eskilstuna Smederna. Där bakom är även Rospiggarna och Vetlanda klart för SM-slutspel.

Kämpar för en plats i slutspelet

För Lejonen är verkligheten en annan. Med sina tio poäng är laget från Gislaved i allra högsta grad indraget i kampen runt slutspelsstrecket. Det är något som förvånar Dackarnas lagledare Johan Karlsson.

– Jag tycker att de har ett lag som är grymt mycket bättre än vad tabellen visar. Det är förvånande att de inte gjort bättre resultat. Det är ett grymt lag vi kommer att möta i morgon. Jag fattar inte vad som är fel, om de inte har fått ihop gruppen eller vad det är, säger Johan Karlsson.

Vann med 18 poäng hemma

Dackeledaren tycker att det är en 50/50-match på förhand.

– Det är det egentligen i varje match. Det blir verkligen att kämpa hårt för att kunna ta dem. Jag tror att det blir en riktigt tuff match. Det trodde vi å andra sidan att det skulle bli i Hallstavik förra veckan också och då vann vi med 14 poäng, skrattar Johan Karlsson.

När Dackarna och Lejonen möttes i Målilla i början av säsongen vann Dackarna med 18 poäng. Utsikten för att få med sig åtminstone bonuspoängen är med andra ord mycket bra.

– Det känns inte som att vi ska kunna tappa den, men vi får inte åka dit och vara självsäkra.

”Slipper” gärna en kvartsfinal

I nuläget har Dackarna mycket goda chanser att vara topp två när serien är färdigkörd och därmed ”slippa” köra kvartsfinal och istället avancera direkt till semifinal.

Många brukar tycka att det är bättre att inte få ett avbrott och att det kan vara negativt att gå direkt till semifinal. Vad tycker du?

– Nej, jag ser det helt tvärtemot. Det kan hända mycket i en kvartsfinal. Dessutom ser jag det som positivt om killarna skulle få två veckor att vila upp sig och gå igenom materialet.

Problem för Andersen

Precis som i samtliga tidigare matcher under säsongen kör Dackarna med samma sju förare även mot Lejonen.

– Vi tog beslut redan i våras att vi ville satsa på ett gäng och att de skulle få en trygghet. Det har känts så bra i gruppen att det inte har funnits någon anledning att ändra på något.

Hans Andersen är den förare som just nu har det riktigt tufft. Den rutinerade dansken har under en längre tid haft svårt att leverera en godkänd poängskörd både hemma och borta.

– Jag tror att han har kommit fel med materialet. Samtidigt är det lätt att tappa huvudet också när det går tungt, säger Johan Karlsson.

Fakta

Laguppställningar:

Lejonen:

1) Jaroslaw Hampel

2) Rohan Tungate

3) Piotr Pawlicki

4) Chris Holder

5) Maksym Drabik

6) Timo Lahti

7) Kenny Wennerstam 

Dackarna:

1) Greg Hancock

2) Pawel Przedpelski

3) Patryk Dudek

4) Oliver Berntzon

5) Maciej Janowski

6) Joel Kling

7) Hans Andersen

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt