Annons:

Dackarna kör för seriesegern: ”Skulle kunna vara en liten fördel”

Peter Karlsson hoppas att Dackarna kan köra hem seriesegern. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarna kör för seriesegern: ”Skulle kunna vara en liten fördel”

Dackarna eller Eskilstuna Smederna. Ett av lagen kommer att vinna Elitseriens grundserie. Vilket det blir avgörs i Målilla på tisdagskvällen.
– Det är roligare att komma etta än tvåa. Har vi kommit så här långt vill vi inte släppa förstaplatsen ifrån oss, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Inför den sista omgången i speedwayens elitserie står det mellan Dackarna och Eskilstuna Smederna om vilket lag som ska vinna grundserien. På tisdagskvällen möts lagen i Målilla och det är fördel Dackarna. Tar Målillalaget en poäng är seriesegern i hamn.

– Vi ser fram emot matchen och det ska bli kul att avsluta grundserien med en seriefinal, säger Peter Karlsson.

Får välja motstånd

Laget som vinner Elitserien kommer att få välja motståndare i semifinalen. Man får också välja om man vill börja hemma eller borta i semifinalen och en eventuell final. Däremot utgår ingen prissumma till det segrande laget.

Hur viktig är matchen för er?

– Den är viktig. Dels på det sättet att vi får köra hemma efter ett par bortamatcher och vill ha med oss ett bra resultat in i slutspelet. Sen är det ju roligare att komma etta än tvåa i serien. Har vi kommit så här långt vill vi inte släppa förstaplatsen ifrån oss. Sportsligt ger det oss dessutom chansen att välja motståndare i semifinalen och det skulle kunna vara en liten fördel.

Lebedevs ersätter Lindgren

För 14:e matchen i rad kör Dackarna med samma lag.

– Det har både varit planerat och sen är det kul att ingen har skadat sig på vägen. Alla har visat hela tiden att de vill vara med, säger Peter Karlsson.

Som vi har berättat tidigare tvingas Eskilstuna Smederna klara sig utan Fredrik Lindgren, som kraschade i Polen i går. Lindgren hoppas kunna göra comeback i GP-tävlingen i Gorzow på lördag. Eskilstunaklubbens lagledning har istället plockat in Andzejs Lebedevs på Lindgrens position i laget.

– Det är tråkigt för Fredrik att han inte kan vara med. Det borde kanske vara en liten fördel för oss, men jag tror inte att det gör så mycket som många tror. Smederna får in Lebedevs som är i fin form, han åker riktigt bra nu.

Långt uppehåll

När lagen möttes i Eskilstuna i den första omgången vann Smederna med 46-44 efter att ha vänt ett åttapoängsunderläge i de tre sista heaten.

– Antagligen blir det en jämn match igen. Men jag hoppas att vi har tillräcklig styrka för att ta hand om Smederna och revanschera oss från premiären, säger Peter Karlsson.

Dackarna är som bekant redan klart för SM-semifinal och det gör att laget kommer att få tre veckor utan match.

– Jag tror att det är nyttigt. Visst kan det vara bra att vara igång, men killarna har andra matcher också och kan dessutom lägga mer tid på service av sina maskiner. Vi ser det positivt.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt