Annons:

Kling om succén: ”Att höra 10 000 skrika mitt namn gav rysningar”

Joel Kling gjorde en succédebut för sin polska klubb Lublin och laddar nu för tisdagens SM-semifinal med Dackarna. Foto: Linus Johansson

Kling om succén: ”Att höra 10 000 skrika mitt namn gav rysningar”

Joel Klings debut i det polska seriesystemet kan inte beskrivas som något annat än en jättesuccé. Efter att han varit med och kört Lublin ett steg närmare högstaligan fick han höra jättepubliken skandera hans namn.
– Att höra 10 000 åskådare skrika mitt namn gav rysningar. Det var riktigt häftigt, säger Joel Kling.

Annons:

Förra veckan blev händelserik för Virserumskillen och dackeföraren Joel Kling. På måndagen kom samtalet från den polska klubben Speed Car Motor Lublin, som visade intresse av att värva Kling.

– Vi fick reda på det under måndagen och stack ned till Polen på tisdagskvällen. Sen skrev jag på ett kontrakt och var med på lagträningen på torsdagen, säger Joel Kling.

Gjorde upp med Masters

Det var också efter den träningen som det stod klart att Joel Kling skulle få chansen i semifinalreturen mot Lokomotiv Daugavpils.

– På träningen gjorde jag upp med Sam Masters om vem som skulle ha platsen. Efter träningen hade klubben ett möte och beslutade att de ville ge mig chansen.

De måste ha varit nöjda med sitt beslut efter matchen?

– De var ganska glada allihop. Det var kul att få visa upp vad jag kan.

”Var lite chockartat”

Lublin vann matchen med 55-35 och avancerade därmed till finalen i andradivisionen. Joel Kling imponerade stort och var med sina 11+2 poäng bäst av samtliga förare i matchen tillsammans med Pawel Miesiac. Även Andreas Jonsson och Peter Ljung körde in elva poäng, men hade färre bonuspoäng.

– Jag får erkänna att det var lite chockartat. Jag var lite förvånad själv. Det är klart att det var tufft, men jag kom i väg väldigt bra från start.

Man kan säga att Joel Kling gick från okänd till hjälte för hemmapubliken över en tävling.

– Det var lite drag om jag säger så... Publiken visste väl inte vem jag var vid presentationen. Men när de gick igenom poängskörden efter matchen så var det riktigt häftigt. Att höra 10 000 åskådare skrika mitt namn gav rysningar.

Kan ta SM-guld med Dackarna

Nu ska det förstås mycket till för att Lublin ska peta Joel Kling till finalmatcherna mot Rybnik.

– De sa direkt efter matchen att jag nog inte behöver vara orolig för det. Nu är det hur jag ska lösa det själv också. Jag kör EM-final i Tyskland på lördag och sedan i Rybnik på söndag. Men det får vi styra upp.

Dessförinnan kan Joel Kling se fram emot att köra SM-semifinal med moderklubben Dackarna. Den första matchen mot Västervik avgörs i Målilla i morgon, tisdag.

– Det är den matchen jag laddar för nu. Det kommer att bli riktigt tufft, Västervik är riktigt på hugget, säger Joel Kling.

Det verkar inte vara något fel på din form?

– Jag har åkt okej hela säsongen. Det har rullat på hela vägen fram till nu så det är bara att fortsätta på samma sätt.

Vad skulle det betyda att köra Dackarna till en SM-final?

– Det skulle förstås vara riktigt kul att få göra det. Jag kommer ihåg när Dackarna vann SM-guld 2007, då var jag inte så gammal. Nu har jag chansen att vara med och göra om den bedriften.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt