Annons:

”PK” redo för slaget om Småland – ”Morgan läser väl också tidningen”

Peter Karlsson hoppas kunna föra Dackarna till SM-guld. Foto: Ossian Mathiasson

”PK” redo för slaget om Småland – ”Morgan läser väl också tidningen”

Efter tre veckors vila är det dags för Dackarnas förare att kavla upp ärmarna och göra sig redo för slaget om Småland. På tisdagskvällen körs den första SM-semifinalen mellan Dackarna och Västervik i Målilla.
– Målet är att gå hela vägen, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Dackarna var bäst av alla lag i grundserien och vann till slut grundserien ganska komfortabelt. Laget förlorade bara tre matcher, alla med 46-44, och roffade också åt sig samtliga bonuspoäng.

– Vi vann serien och har kört bra under lång tid. Det går inte att säga något annat än att vi är favoriter mot Västervik. Men när jag tittar på lagen kan jag bara konstatera att det blir jämnt. Västervik har bra form och ett starkt manskap, säger Peter Karlsson. 

”Tittar inte slaviskt”

Dackarna har inte kört på tre veckor utan har istället fått stå vid sidan och invänta kvartsfinalerna. Målillalagets förare verkar dock ha bevarat den fina form som de haft under en stor del av säsongen.

– Jag tittar inte slaviskt på resultat, men det är klart att jag ser en del och det ser väldigt bra ut. Men det är ny match i morgon och båda lagen står på noll.

Dackarna har alltså valt att börja på sin hemmabana och känslan är att laget skulle må bra av att ha med sig poängövervikt till returen i Västervik nästa vecka.

– Klart som fan att vi vill vinna på hemmaplan inför vår publik och ha med oss ett överläge. Men skulle vi ligga under tror jag inte att det har så stor betydelse heller. Vi åker lika bra på alla banor.

Vilka är nycklarna till seger i morgon?

– Vi ska vara noggranna så långt det går och inte släppa onödiga poäng. Sen ska jag inte säga mer för Morgon (Andersson, Västerviks lagledare) läser väl också tidningen, säger Peter Karlsson med ett skratt.

”Grabbarna är värda det”

Dackarna går förstås för seger mot först och främst Västervik. Sedan är det SM-guldet som hägrar.

– Det skulle vara kul om det först och främst räckte till en final, jag tycker att grabbarna är värda det. Men målet är att gå hela vägen.

Fakta

Lagen i Målilla på tisdag:

Dackarna:

1) Greg Hancock

2) Pawel Przedpelski

3) Oliver Berntzon

4) Patryk Dudek

5) Maciej Janowski

6) Hans Andersen

7) Joel Kling

Västervik:

1) Martin Vaculik

2) Peter Kildemand

3) Peter Ljung

4) Bartosz Smektala

5) Nicki Pedersen

6) Anton Karlsson

7) Mikkel Bech Jensen

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt