Annons:

Andersson inför rivalmötet: ”Dackarna är storfavorit”

Morgan Andersson hoppas förstås kunna lotsa Västervik till en skrällseger mot Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Andersson inför rivalmötet: ”Dackarna är storfavorit”

Nykomlingen Västervik Speedway är smått sensationellt framme i SM-semifinal i speedway. Där väntar derbyrivalen Dackarna.
– Dackarna är storfavorit och vi har allt att vinna, säger Morgan Andersson, lagledare i Västervik iför tisdagens match i Målilla.

Annons:

Att Dackarna skulle välja Västervik som motståndare i SM-semifinalen kändes väntat. Att Målillalaget skulle välja att börja hemma var mer oväntat.

– Jag tycker inte att det spelar någon roll om man börjar hemma eller borta. En del lägger mycket kraft på det, men hur man än ser det är det 15 heat på en bana och 15 heat på en annan bana, säger Morgan Andersson.

Imponerade stort

Västervik kommer till Målilla med ett gäng starka insatser i bagaget. Inte minst i förra veckans hemmamatch mot Vetlanda, där Västervik vann med tolv poäng.

– Vi gjorde en jäkligt bra insats och går in i semifinalmötet mot Dackarna med gott självförtroende. Det har flutit på bra den sista fjärdedelen av säsongen och vi har en väldigt positiv känsla. Sen ska vi veta att vi står inför den tuffaste uppgiften man kan ställas inför. Vi möter ett lag som blev klar seriesegrare och som tog bonuspoängen mot samtliga lag. Det blir en rolig utmaning.

”Ruggig form”

Morgan Andersson konstaterar att det krävs en hel del för att hans lag ska kunna köra bort Dackarna från SM-slutspelet.

– De har sju förare som kan gå in och vinna vilket heat som helst. Vi måste vara riktigt på tårna och ha lite stolpe in.

Hur ska ni kunna få stopp på Dackarna?

– Vi har bra go i laget och många vinnarskallar. Det blir väldigt viktigt att våra reserver kan ta lite poäng, att Mikkel Bech (Jensen) kan leverera och att även Anton (Karlsson) kan få med sig någon pinne även om det förstås blir en tuff uppgift för honom. Sen har Dackarna en ruggig form på i stort sett hela sin topp fem. Men vi är i rätt bra form också och efter att Vaculik (Martin) kom in har vi fått en annan stabilitet, säger Morgan Andersson.

Vad behöver ni tänka på i Målilla?

– Det håller vi för oss själva, men några direktiv om var man ska placera hojen på banan blir det. Annars handlar det som alltid om att starta bra och att hjälpa varandra i startsvängen.

Fakta

Lagen i Målilla på tisdag:

Dackarna:

1) Greg Hancock

2) Pawel Przedpelski

3) Oliver Berntzon

4) Patryk Dudek

5) Maciej Janowski

6) Hans Andersen

7) Joel Kling

Västervik:

1) Martin Vaculik

2) Peter Kildemand

3) Peter Ljung

4) Bartosz Smektala

5) Nicki Pedersen

6) Anton Karlsson

7) Mikkel Bech Jensen

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt