Annons:

Efter Dudeks armbrott: Nu kan doldisen få chansen nästa vecka

Patryk Dudek kraschade illa i det elfte heatet och bröt högerarmen. Foto: Ossian Mathiasson

Efter Dudeks armbrott: Nu kan doldisen få chansen nästa vecka

Patryk Dudeks armbrott slår hårt mot Dackarna. Nu öppnar lagledaren Johan Karlsson för att släppa fram doldisen Frederik Jakobsen i SM-semifinalreturen mot Västervik.
– Den här gruppen är så stark så jag tror inte att det ska vara några bekymmer att lotsa in honom, säger Johan Karlsson.

Annons:

Det blev en kaoskväll när den första SM-semifinalen mellan Dackarna och Västervik avgjordes i Målilla på tisdagskvällen.

För Dackarnas del började det redan innan tävlingen med en försenad färja som gjorde att Pawel Przedpelski kom till arenan knappt tio minuter innan det första heatet.

Fanns det någon oro för att han inte skulle hinna fram?

– Vi hade koll hela tiden och visste att vi hade tio minuters marginal. Sen är det ju inte säkert att han klarar av att prestera i ett sådant läge, men han var ju väldigt het direkt. Som han åkte i dag och har gjort de sista veckorna så ser det väldigt bra ut. Han har fått förtroendet här och talat om att han trivs, säger Johan Karlsson.

”Hemskt att se honom”

Vid ställningen 18-12 i dackefavör efter fem heat bröts matchen på grund av regn. Först en timme senare kom den igång igen. I heat elva kom sedan dråpslaget för Dackarna när Patryk Dudek kraschade illa och bröt sin högra arm.

– Det här med Patryk var jättetufft. Det var hemskt att se honom, suckar Johan Karlsson.

Hur upplevde du det hela?

– Vi kom lite i obalans när vi inte fick veta att det inte skulle bli någon paus. Killarna fick rusa in i det och var inte 100 där. Sen blev det fel in i svängen för honom. Han fick ett kast samtidigt som Peter (Ljung) tvärade framför honom. Men det var Patryk själv som ställde till det.

”Bara egoister kvar där ute”

Dackarna tvingas nu klara sig utan Patryk Dudek resten av säsongen. Ett riktigt dråpslag för Målillaklubben. Nu öppnar Johan Karlsson för att ge den unge dansken Frederik Jakobsen chansen i SM-semifinbalreturen.

– Den här truppen är så stark i sig så jag tror inte att det ska vara några bekymmer att lotsa in honom. Han är kompis med Joel (Kling) och känner även Hans (Andersen) lite. Det kommer att bli jättebra.

Två andra alternativ som Dackarna har är att ersätta Patryk Dudek med en helt ny förare eller att köra riders replacement för honom.

– Vi kommer absolut inte att ta in någon ny förare, det vill vi inte göra. Det finns ingen som tillför något. Det är bara egoister kvar där ute och det är inget vi ska ta hit, säger Johan Karlsson.

Känslan här och nu är att ni väljer Frederik Jakobsen istället för riders replacement nästa tisdag?

– Som det är nu, ja, absolut. Händer det något mer och vi tar oss till final måste han ha fått chansen. Frederik var här i Målilla och tränade i går och det såg bra ut.

”Janowski tog det hårt”

Inför det sista heatet var Dackarnas ledning nere i fyra poäng, men till slut blev det alltså seger med 49-41.

– Det är bättre än att ligga under. Alla pluspoäng är värda mycket. Femettan i det sista heatet räddade kvällen. Pawel (Przedpelski), Hans (Andersen) och Oliver (Berntzon) var de som räddade oss i dag. Sen misslyckades det lite på flera håll.

Hur gick snacket i samband med Dudeks skada?

– Det är klart att det blev nedstämt. Jag tror att Janowski (Maciej) tog det hårt, det kändes så på hans blick. Men flera av de andra lyckades steppa upp. Kolla bara på Przedpelski, han gjorde den grymmaste förstasväng jag sett i heat 15.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt