Annons:

Przedpelski om succékvällen: ”Var verkligen extremt”

Pawel Przedpelski imponerade stort när Dackarna besegrade Västervik. Foto: Ossian Mathiasson

Przedpelski om succékvällen: ”Var verkligen extremt”

Pawel Przedpelski hade en tuff uppladdning inför den första SM-semifinalen. Sedan bjöd han publiken på årets bästa insats.
– Jag tycker att det känns bättre och bättre. Det hade varit bra om säsongen startade nu istället, skrattar Dackarnas polska fartkanon.

Annons:

Przedpelski hade verkligen en annorlunda uppladdning inför matchen mellan Dackarna och Västervik. När klockan stod på 18.52 rullade han in i depån.

– Färjan blev inställd och det gjorde det tufft att hinna hit. Nu kom jag så sent att jag inte ens hann vara med på presentationen. Jag började byta om i bussen och gjorde det sista när vi kom fram. Allt gick väldigt fort och det var bara att åka ut till mitt första heat direkt. Jag vill tacka hela laget, alla hjälpte oss att bära grejer när vi kom fram, säger Pawel Przedpelski.

Hur var det att komma så sent?

– Det var första gången jag varit så här sen. Det kan hända att man inte hinner till samlingen, men det här var verkligen extremt. Killarna kallar mig för ”tio minuter till start” nu, garvar dackeföraren.

”En väldigt bra lagkamrat”

Pawel Prezedpelski var i stort sett omutlig under kvällen. Han tog 13 av 15 möjliga poäng och vann fyra av sina fem heat.

– Det kändes riktigt bra i kväll. Det var tufft när regnet kom, men det var bara att ladda om. Banan förändrades en hel del och det var inte roligt för någon.

Du såg ändå ut att gilla det?

– Nej... ingen gillar att köra efter regn, säger han med ett brett leende.

Hur var känslan när Dudek kraschade och bröt armen?

– Det är klart att det var väldigt tråkigt. Han är från Polen och alla gillar Patryk. Han är en väldigt bra lagkamrat och människa. Jag hoppas att allt blir bra med honom och att han kommer tillbaka så snabbt som möjligt, säger Pawel Przedpelski.

”Allt kan hända i speedway”

Dackarna har nu åtta poäng att gå på i returen i Västervik nästa vecka.

– Västervik har en bra bana och vi ska åka dit och fightas hela vägen så får vi se hur långt det räcker. Allt kan hända i speedway, det såg vi i kväll.

Tror du att ni tar er till SM-final?

– Självklart.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt