Annons:

Dackarnas doldis kan kastas in i semifinalen: ”Jag är mer än redo”

Frederik Jakobsen säger sig vara redo att vara med och köra Dackarna till SM-final. Foto: Roger Hultgren/Hulk Foto

Dackarnas doldis kan kastas in i semifinalen: ”Jag är mer än redo”

Frederik Jakobsen har inte kört en enda meter för Dackarna under säsongen. Nu kan han kastas in i SM-semifinalreturen mot Västervik.
– Jag har fått frågan om jag är redo att komma och jag svarade att jag är mer än redo, säger Frederik Jakobsen till DV/DH.

Annons:

Frederik Jakobsen ingick inte i Dackarnas trupp när säsongen startade. Men när Kacper Gomolski lämnade för Indianerna i transferfönstret skrevs den unge dansken in i dacketruppen.

Fram till i tisdags har dock Dackarna kört med samma sju förare i säsongens samtliga matcher. Därmed har det inte blivit någon chans för Frederik Jakobsen. Efter att Patryk Dudek bröt sin högra arm i den första SM-semifinalen i tisdags har dackeledningen öppnat upp för att det kan bli debut för Jakobsen i returen på tisdag.

– Jag har inte fått något bekräftat än, men jag har fått frågan om jag är redo att komma och jag svarade att jag är mer än redo. Det känns väldigt bra på cykeln för tillfället och givetvis tror jag att jag kan göra ett väldigt bra jobb och hjälpa klubben till final, säger Frederik Jakobsen.

”Passar mig väldigt bra”

Det vore förstås ett speciellt läge att kasta rakt in i en SM-semifinal.

– Givetvis är det lite ovanligt, men som förare måste du vara redo för vad som helst.

Har du kört på banan i Västervik tidigare?

– Ja, jag har kört en juniortävling där en gång och förra året tränade jag på banan inför lag-VM. Så jag vet en del hur banan är och känner mig snabb där, säger Frederik Jakobsen.

I måndags var dansken och tränade i Målilla och i tisdags fanns han på plats för att se den första SM-semifinalen mellan Dackarna och Västervik.

– Jag tränade i Målilla i måndags och det kändes bra. Banan passar mig väldigt bra och jag gillar att det går att köra fort både långt in och långt ut.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt