Annons:

Dackarnas jakt går vidare: ”Telefonen brinner och örat svider”

Peter Karlsson och Johan Karlsson fortsätter jakten på en ny förare till Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Dackarnas jakt går vidare: ”Telefonen brinner och örat svider”

Dackarnas jakt på Patryk Dudeks ersättare går vidare med oförändrad kraft.
– Telefonen brinner och örat svider. Det finns intresse från två förare, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Patryk Dudek kraschade svårt och bröt högerarmen i den första SM-semifinalen mellan Dackarna och Västervik. Direkt efter matchen öppnade assisterande lagledaren Johan Karlsson upp för att Frederik Jakobsen skulle få chansen i returen på tisdag. Att värva in en ny förare istället för skadade Dudek såg han inte heller som ett alternativ.

Två har tackat nej

Men i går ändrade sig lagledningen och inledde jakten på en ersättare för Patryk Dudek. Den jakten har gått vidare under torsdagen.

– Ingenting är klart utan vi fortsätter sondera terrängen. Vi har kontaktat fyra förare. Två av dem har sagt nej och två har visat intresse. Det finns ytterligare något namn på listan, men där har vi inte tagit någon kontakt, säger Peter Karlsson.

Hur Dackarna kommer att formera laget i tisdagens retur mot Västervik är därmed fortsatt oklar. Det kan bli aktuellt att köra riders replacement för Dudek, plocka in en helt ny förare eller att ge Frederik Jakobsen chansen.

Är alla de tre alternativen öppna?

– Ja, så kan det vara. I tisdags kväll var vi rätt klara med att vi ville ge Frederik chansen, men vi har nog svängt lite där. Det är fortfarande öppet och han är redo att köra. Vi har stort förtroende för honom, men det är tufft att hoppa rakt in i en semifinal.

”Kan göra ett jobb”

Helt klart är att Dackarna vill få in en ny förare i truppen som ersättare för Patryk Dudek.

– Vi vill ha in en förare i truppen och sen får vi se om vi kan hitta någon som kan gå in och ersätta Dudek. Ska vi ha en ny förare körklar till tisdag måste det bli klart i morgon (läs: fredag).

Är känslan att ni kommer få in någon?

– Det tror jag och de två vi pratar med nu kan göra ett jobb. Vi vill värva rätt man som kan göra ett bra jobb för laget och bidra med poäng. Men om vi lyckas med det till tisdag får vi se i morgon.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt