Annons:

Punktering störde Berntzon: ”Får inte hända i finalen”

Oliver Berntzon och Greg Hancock kör SM-final med Dackarna nästa vecka. Foto: Ossian Mathiasson

Punktering störde Berntzon: ”Får inte hända i finalen”

Dackarna är klart för SM-final. Oliver Berntzon var förstås nöjd, men ändå inte helt tillfreds efter en punktering i sitt sista heat.
– Det får inte hända i finalen. Där ska vi inte ha någon jävla punka, säger Oliver Berntzon.

Annons:

Oliver Berntzon bidrog sin vana trogen med många viktiga poäng till Dackarna i kvällens SM-semifinal. På sina fyra första heat körde han in åtta poäng. Det sista heatet blev mindre roligt och slutade med en sistaplats.

– Sista heatet var bra i tre varv, men sen är det ju inte lätt att köra med en punktering, suckar Oliver Berntzon. 

”Började bli lite orolig”

Sett över hela kvällen var han däremot belåten.

– Det var en bra kväll, det funkade skitbra. Jag hade ett par bra starter och ett par dåliga starter, men tog bra beslut i förstasvängen. Sen körde jag fullt i fyra varv, jag gav fan inte upp, och det betalde sig i vissa heat. I mitt första heat till exempel var jag ju ljusår efter efter den första svängen, men jag krigade i fyra varv och tog mig förbi Kildemand.

Dackarna fick en tuff start på matchen och Västervik ledde ett tag med sex poäng Då var Dackarnas totala överläge i semifinalmötet nere i endast två poäng.

– Klart att man började bli lite orolig, men det gäller att fokusera på rätt grejer. Hur det än ser måste ju jag gå ut och ge allt i mina heat.

”Helt otroliga”

I Dackarna gjorde nyförvärvet Krzysztof Kasprzak debut och körde in tolv poäng.

– Det funkade bra. Han kom in bra i laget och jag tror inte att han kände sig utanför. Sen körde han ju riktigt jäkla bra. Det var kul, tycker Oliver Berntzon.

I SM-finalen nästa vecka väntar Eskilstuna Smederna, som i kväll vände ett underläge på tolv poäng borta mot Rospiggarna.

– De är ju helt otroliga som kan vända sådana underlägen gång på gång. Men de vänder alltid när de har börjat hemma och nu börjar de på bortaplan. Vi får hoppas att det räcker hela vägen för oss.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt