Annons:

Horskys segerrecept inför derbyt: ”Måste ha driv in på kassen”

Lossnar målskyttet för Vimmerby och Martin Pärna i kväll? Foto: Linus Johansson

Horskys segerrecept inför derbyt: ”Måste ha driv in på kassen”

Premiären slutade med en 3-1-förlust hemma mot HC Dalen. I kväll har Vimmerby Hockey chans till revansch borta mot nykomlingen Kalmar HC. – Vi måste ha driv in på kassen och skapa något därifrån, säger VH-tränaren Phil Horsky.

Annons:

Med några dagars distans till premiären mot Dalen säger Phil Horsky så här om matchen:

– Jag har studerat och analyserat matchen och kommer att ha en videogenomgång med killarna i kväll (läs: i går). Det var mycket upp och ned, men det finns många positiva saker man kan bygga på. Sen är det så att vi måste spela lite enklare och rakare. Det blev lite för avvaktande och då är det svårt att vinna, säger Phil Horsky.

– Däremot var attityden bra, vi tävlade och var där. En sak vi behöver göra bättre är att vi måste vinna närkamper i början för att komma in i matcherna. Det gäller att få fram något powerplay för att få lite momentum och självförtroende. Mot Dalen blev det tvärtom, fortsätter VH-tränaren.

”Kommer koka i hallen”

I kväll väntar nykomlingen Kalmar på bortaplan. Ett Kalmar som kommer från en derbyseger mot Nybro.

– Kalmar slog Nybro och det kommer koka i hallen. De kommer vara på tårna och vi måste vara där från start. De första tio minuterna måste vara våra bästa för att vi ska komma in i matchen.

Vad vill du se mot Kalmar?

– Vi behöver vara starkare med pucken och inte tappa den direkt i våra anfall. Sen vill jag se mer kamp och aggressivitet, vi måste vara lite hårdare.

Starka i powerplay

I genrepet mot Mariestad gjorde Vimmerby ett mål och i premiären mot Dalen stannade lagets målproduktion också på ett mål. Då är det förstås svårt att vinna matcher.

– Vi är starka i powerplay, men vill göra fler mål i spel fem mot fem. Där måste vi ha driv in på kassen. Istället vill man gärna passa och göra det snyggt, men vi får inga poäng för snygga mål.

Precis som i premiären saknas skadade duon Ludvig Jardeskog och Filip Westermark. När det gäller Jardeskog är risken att hjärnskakningen håller honom borta en längre tid. 

– Det kommer att ta tid, han tar det steg för steg. Vi kommer inte att pressa honom, men vi hoppas att han är tillbaka i oktober, säger Phil Horsky.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt