Annons:

Kling hoppas på SM-guld och nytt kontrakt: ”Vill stanna i Dackarna”

Joel Kling stannar gärna i Dackarna över 2019. Foto: Linus Johansson

Kling hoppas på SM-guld och nytt kontrakt: ”Vill stanna i Dackarna”

Först vill Joel Kling vara med och köra hem SM-guldet till Dackarna. Sedan hoppas han kunna skriva på ett nytt kontrakt med moderklubben.
– Jag vill stanna kvar i Dackarna, säger Joel Kling.

Annons:

För en dryg vecka sedan kraschade Joel Kling illa i en match i Polen. Röntgen visade inga skador, men smärtan i revbenstrakten gjorde att han höll på att kasta in handduken till SM-finalen mot Eskilstuna Smederna.

Kling kom dock till start och svarade för en imponerande insats i den första finalmatchen, där han tog 5+2 poäng. Han var även beredd att köra returen dagen efter i Eskilstuna. Den matchen ställdes dock in på grund av regn och körs nu på onsdag istället. För Virserumssonen Kling innebar det främst att han fick ytterligare en vecka på sig att läka kroppen.

– Det var rätt nyttigt för mig. Det känns bättre och bättre, även om det fortfarande sticker till i vissa rörelser. Nu är det bara att ladda på till matchen på onsdag, säger Joel Kling.

”Trivs väldigt bra”

Dackarna förlorade som bekant den första finalmatchen med 46-44.

– Vi vet med oss att vi har slagit alla lag i Elitserien under säsongen och kan vinna även i Eskilstuna. Smederna är väldigt starka hemma, men vi ska gå in med 100 procent och så får vi se om vi får smaka på guld efter matchen. Det skulle vara trevligt att få vara med och bidra till ett guld.

Joel Kling har inte börjat fundera så mycket på nästa säsong än.

– Inget direkt. Jag gör färdigt den här säsongen först och så får vi ta det därifrån.

Men du har ett intresse av att vara kvar i Dackarna?

– Jag vill stanna kvar i Dackarna, jag trivs väldigt bra i klubben. Vi siktar åt det hållet, säger Joel Kling.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt