Annons:

Flera förare får lämna Dackarna: ”De vet om läget”

Hans Andersen är en av förarna som av allt att döma inte får fortsätta i Dackarna. Foto: Ossian Mathiasson

Flera förare får lämna Dackarna: ”De vet om läget”

Dackarna har redan tillsatt sex av åtta platser i truppen till 2019. Flera förare kommer nu att få lämna den trupp som körde in ett SM-silver den gångna säsongen.
– Det handlar inte om att vi är missnöjda med deras insats, men läget är som det är, säger lagledaren Peter Karlsson.

Annons:

Klara för nästa säsong är redan Greg Hancock, Maciej Janowski, Patryk Dudek, Oliver Berntzon, Jacob Thorssell och Joel Kling. Därmed har Dackarna bara två platser kvar att fylla.

En förare som definitivt kommer att försvinna är Krzysztof Kasprzak, som ersatte skadade Patryk Dudek i slutet av säsongen.

– Han ersatte Dudek, det var ingen förare som vi värvade för framtiden. Det var ett bra tag sedan vi tackade för oss där. Jag vet att någon annan klubb ryckte i honom rätt tidigt, säger Peter Karlsson.

”Ser väldigt mörkt ut”

Det mesta talar också för att både Hans Andersen och Pawel Przedpelski har gjort sitt i Dackarna för den här gången. Anledningen är att deras snitt inte passar in i lagbygget.

– De vet om läget. Vi har egentligen inte avskrivit någon av dem helt, men rimligtvis kommer vi att gå för någon som kan ersätta så många som möjligt vid en eventuell skada. Både Hans och Pawel vet om att det ser väldigt mörkt ut för en fortsättning i Dackarna. Det handlar inte om att vi är missnöjda med deras insats, men läget är som det är.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt