Annons:

Egna produkten lämnar Vetlanda – krävde för mycket pengar

Tomas H Jonasson lämnar Vetlanda Speedway efter att parterna inte kommit överens om ett nytt kontrakt. Foto: Simon Henriksson

Egna produkten lämnar Vetlanda – krävde för mycket pengar

Vetlanda Speedway och egna produkten Tomas H Jonasson går skilda vägar. Klubben kunde inte matcha Jonassons ekonomiska krav och 2019 kommer han för första gången att köra för en annan klubb än Vetlanda i Elitserien.

Annons:

Så här skriver Vetlanda på sin hemsida:

"Under lördagsförmiddagen nåddes vi av beskedet att Tomas lämnar klubben.Tomas har kört för klubben hela sin karriär och har tillsammans med klubben skördat många fina framgångar. Tomas har varit en stor del av dessa framgångar och vi har mycket att tacka varandra för. Tomas fleråriga kontrakt går ut under måndagen och det har förts många samtal om hur ytterligare en förlängning skulle vara möjlig. Tomas meddelade under fredagskvällen att han var tvungen att få ett svar på de krav på ökade ersättningar han ställt till klubben, detta för att andra klubbar visat intresse och de gav Tomas ingen möjlighet att vänta längre. Klubben är som bekant inne i en besparingsjakt, detta innebar att parterna var långt ifrån varandra och därmed valde Tomas att tacka för sig och lämna för annan klubb. Vi hade givetvis hoppas på att kunna komma överens men att öka ersättningen till Tomas var under inga omständigheter möjligt".

Jonasson har några tyngre säsonger bakom sig och det återstår att se i vilken klubb han kör elitseriespeedway nästa år.

"THJ" själv säger i ett uttalande i Vetlanda-Posten att han inte hade något konkret förslag från Vetlanda att ta ställning till:

– Jag har vissa summor som jag måste få in för att jag ska kunna fortsätta köra speedway. Jag kan inte köra för ingenting och vad jag vet har det inte presenterats några summor i de här förhandlingarna. Det fanns inget att tacka ja till, säger han till tidningen.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt