Annons:

JUST NU: DACKARNA VÄRVAR FRÅN POLEN – ”HÖGRE KAPACITET”

Dackarna och lagledaren Peter Karlsson har gjort klart med sitt andra nyförvärv. Foto: Ossian Mathiasson

JUST NU: DACKARNA VÄRVAR FRÅN POLEN – ”HÖGRE KAPACITET”

Dackarna har gjort klart med sitt andra nyförvärv inför 2019. Inte helt oväntat blev det polacken Artur Czaja.
– Czaja har högre kapacitet än det snitt han har nu, det visade han säsongen 2017, säger Dackarnas lagledare Peter Karlsson.

Annons:

Med Maciej Janowski, Greg Hancock, Patryk Dudek, Oliver Berntzon, Jacob Thorssell och Joel Kling under kontrakt var Dackarnas valmöjligheter till den sjunde platsen mycket begränsade. Anledningen är förstås det taksnitt lagen har att förhålla sig till.

Som väntat har nu Målillaklubben gjort klart med den 24-årige polacken Artur Czaja. Han börjades sin karriär i Czestochowa där han körde under sina år som junior i den polska Extraligan. Säsongen 2018 körde han för Rybnik i First Liga som motsvarar Allsvenskan i Sverige. Som junior har han kvalat in till både JEM- och JVM-finaler med en sjätteplats som bästa notering.

I Sverige kommer han närmast från Masarna där han kört de två senaste säsongerna. 2018 kom han in på andra halvan av säsongen med lite blandade resultat. Året innan hade han betydligt större framgång då han fick köra 14 matcher och tog då 85 poäng vilket gav ett snitt på 1,441. Ingångssnittet för kommande säsong blir 0,640.

Med kontrakteringen av Artur Czaja återstår nu en plats i Dackarnas lagtrupp inför säsongen 2019 utöver de förare med ett snitt på 0,500 som klubben nu jobbar med att kontraktera.

Fakta

Klara för Dackarna 2019:

Maciej Janowski

Greg Hancock

Patryk Dudek

Oliver Berntzon

Jacob Thorssell

Joel Kling

Artur Czaja

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt