Annons:

KLART: Det blir allsvensk speedway i Målilla 2019

Det blir inte bara elitseriespeedway på G&B Arena i Målilla nästa säsong. Ett samarbete mellan Dackarna, Vetlanda och Lejonen gör också att det kommer köras allsvensk speedway i Målilla.

Annons:

Inför speedwaysäsongen 2018 ställde Svemo kravet på klubbarna i Elitserien att de skulle vara med och bidra till att det blev fler lag i andradivisionen Allsvenskan. Det gjorde att två nya lag tillkom i serien; Nässjö och Norra Speedwayalliansen. Nästa säsong ska elitserieklubbarna bidra med tre lag till Allsvenskan.

Samarbetet fortsätter

Tillsammans med Nässjö SK drev Dackarna, Vetlanda och Lejonen ett allsvenskt lag under 2018. Då kördes matcherna på banan i Nässjö. Samarbetet fortsätter även nästa säsong, men med en stor skillnad. De tre elitserieklubbarna kommer då att driva laget i egen regi och matcherna kommer att köras på arenorna i Målilla, Gislaved och Vetlanda.

Den gångna säsongen bidrog klubbarna med såväl ekonomi som funktionärer till Nässjö.

”Efter säsongens slut satte sig klubbarna ner och utvärderade säsongen och började skissa på hur den kommande säsongen skulle se ut. Klubbarna kom då fram till ett antal olika upplägg för hur den gemensamma satsningen skulle kunna se ut. Efter en tids funderingar på respektive håll har klubbarna nu kommit fram till ett gemensamt beslut som innebär att de tre Elitserieklubbarna tar över ansvaret för arrangemangen i Allsvenskan där matcherna kommer att köra växelvis på de tre Elitseriebanorna”, skriver Dackarna, Vetlanda och Lejonen i ett pressmeddelande.

Det är i nuläget oklart vilka förare som kommer att ingå i det allsvenska laget 2019.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt