Annons:

Hockeyettanlag drar sig ur serien – spelare och tränare hoppar av

Tränare och spelare i Asplöven har valt att hoppa av och föreningen har bestämt sig för att inte fullfölja säsongen.

Annons:

Det var under lördagen som Svenska ishockeyförbundet och representanter från Asplöven gick ut med en dementi gällande ryktena om att Asplöven gått i konkurs. 

På lördagskvällen fick förbundet beskedet av Haparandaklubben att man inte kommer att fullfölja säsongen. 

”Vi tog från ishockeyförbundets sida kontakt med Asplöven under fredagskvällen, då var deras inställning att de skulle fullfölja säsongen. Under lördagsförmiddagen följde vi sedan upp fredagens diskussioner med ett telefonmöte klubbens representanter där de stod fast att de skulle fullfölja säsongen. Sedan kom det ett mail från klubbens representanter strax före 21 igår kväll där man meddelade att man ej kommer att kunna slutföra säsongen på grund av spelarbrist. Vi har däremot inte fått någon information angående någon eventuell konkurs”, säger Svenska Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom till Hockeyettans hemsida.

"Tråkigt för Hockeyettan norr på sikt"

Asplöven har lämnat walkover till dagens match mot Kiruna IF och Thomas Jatko, talesperson i Kiruna IF, fick samma information under gårdagen. 

”Då fick jag veta att tränaren och de finska spelarna i Asplöven hade valt att hoppa av. De hade begärt att lämna walk over till söndagens match. Det är tråkigt för Hockeyettan norr på sikt. Vi måste inse att det är det här som är grejen. Ishockeyn i dag är så beroende av att ha en bra ekonomi. Det är det som styr vår verksamhet i dag. Asplöven kommer inte vara den sista föreningen som dukar under i Hockeyettan i Sverige, säger Thomas Jatko itll Kiruna IF:s hemsida. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt