Annons:

Så stort blev Dackarnas underskott 2015

Dackarna och Målilla Motorklubb gjorde ett rejält underskott även under 2015. Minusresultatet hamnade på 381 000 kronor. – Vi är inte bankrutt, det ska ingen tro. Men vi kan inte fortsätta så här, säger Ove Johansson.

Annons:

Efter över 30 år som ordförande i Målilla MK lämnade Ove Johansson över den rollen till Tomas Karlsson på torsdagskvällens årsmöte på G&B Arena.

Ekonomiskt har MMK speedway och Dackarna AB flera tunga år bakom sig. Det blev ett rejält minus även 2015. Förlusten i bolaget låg på 541 000 kronor, men det totala underskottet för verksamheten stannade på 381 000 kronor. I det resultatet räknas både Målilla MK speedway och Dackarna AB in.

Under 6 000 åskådare

Vid halvårsskiftet 2015 var Dackarna i rejäl ekonomisk kris och personal varslades. Men under den andra halvan av verksamhetsåret blev det ekonomiska läget bättre, inte minst tack vara den så kallade traktorveckan med bland annat traktorpulling.

Grand Prix-tävlingen gav däremot inte alls det överskott som förväntades. Regnet vräkte ned på tävlingsdagen och den förväntade storpubliken uteblev.

– Vi hade under 6 000 betalande åskådare, berättar Ove Johansson.

Vad säger du om minusresultat på 381 000 kronor?

– Det låter förstås inte så roligt. En del undrar kanske hur illa ställt det är med klubben. Vi har ett antal tunga år bakom oss, men jag tycker ändå att vi är rätt stabila. Vi har 857 000 kronor i tillgångar så vi är inte bankrutt. Det ska ingen tro. Men vi kan inte fortsätta så här.

Budgeterat med litet plus

Speedway är en av de mest väderkänsliga sporterna och Ove Johansson pekar ut just vädret som den stora boven i dramat.

– Vi dras med att vi är så väderkänsliga. Det ser vi på vårt publiksnitt i Elitserien och det såg vi även på GP-tävlingen i somras. De här 380 000 som vi har gått minus under 2015 kunde ha varit det omvända om vi haft vädret med oss.

För verksamhetsåret 2016 har man budgeterat med ett plusresultat på blygsamma 69 000 kronor.

”Åldern tar ut sin rätt”

Ove Johansson lämnade i och med årsmötet på torsdagskvällen Målilla MK:s styrelse. Däremot blir han alltså kvar som ordförande i Dackarna AB. Men det verkar mer handla om att sitta som ordförande på papperet. Tanken är att hans roll ska bli betydligt mindre.

– Jag hoppas inte att min roll blir större än vad jag har energi till. Åldern tar ut sin rätt. Jag har inte den ork och energi som jag hade för 20 år sedan. Det är den nya styrelsen i Målilla MK, med Tomas (Karlsson) som ordförande, som kommer att göra jobbet. Jag kommer att finnas med som hjälp och jag kan förstå att de vill ha det så, säger Ove Johansson, som fyller 70 år senare i år.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt