Annons:

Nye ordföranden: ”Kommer att vända på varenda krona”

Ove Johansson stannar kvar som ordförande i Dackarna AB, medan Tomas Karlsson tar över klubban i Målilla MK.

Nye ordföranden: ”Kommer att vända på varenda krona”

På torsdagskvällen valdes Tomas Karlsson till ny ordförande i Målilla Motorklubb. Ett uppdrag han ser fram emot med tillförsikt. – Det känns väldigt spännande. Den ekonomiska situationen är tuff, men vi ser att vi ska kunna vända på det här, säger Tomas Karlsson.

Annons:

Det blev en del förändringar i Målilla MK:s styrelse när årsmötet hölls på torsdagskvällen. Ove Johansson, som har suttit som ordförande sedan tidigt 1980-tal, ställde inte upp för omval. Det gjorde inte heller vice ordföranden Bo Bergman eller Stefan Bennesved.

Välkänd duo

Istället valdes tre nya krafter in i styrelsen. Till ny ordförande valdes Tomas Karlsson och även Tommy Johansson och Jon Lindberg tog plats i styrelsen. De två sistnämnda är välkända i Målilla och i speedwaykretsar. Tommy Johansson var en gång i tiden en mycket skicklig speedwayförare och har också en längre tid bakom sig som företagsledare. Jon Lindberg hade en viktig roll i klubben under åren då den blomstrade och publiken vallfärdade till G&B Arena.

– En väldigt stor anledning till att jag tog uppdraget var att även Tommy och Jon kommer att ingå i styrelsen. Vi har redan pratat mycket med varandra och fått en bra kontakt.

Var det alla tre eller ingen?

– Ja, så var det. Ingen av oss hade hoppat in i det här ensam. Ett tag var vi på väg att säga ifrån. Men istället kom vi fram till att vi ska ta plats i MMK:s styrelse, men inte i Dackarna AB:s styrelse.

Varför?

– Det har lite med ekonomin att göra. Men om det här funkar och vi får ekonomin att vända så är tanken att vi ska gå in i bolagets styrelse till 2017.

”Var ett krav”

Tidigare har Målilla MK och Dackarna AB haft samma styrelse, men nu blir det alltså inte riktigt så. Ove Johansson kommer att ha kvar ordförandeuppdraget i bolaget, men hans roll kommer att minska rejält. Det är den ”nya” styrelsen, med Tomas Karlsson i spetsen, som kommer att driva Dackarna framåt. Det kommer till exempel att hållas gemensamma möten.

– Vi vill ha in nytt tänk nu. Man kan säga att Ove blir vårt bollplank. Det var ett krav från vår sida att han skulle sitta kvar som ordförande i bolaget.

Hur ska ni vända på det ekonomiska läget?

– Med hårt arbete, givetvis.

Har inte den gamla styrelsen också arbetat hårt?

– Det tror jag alldeles säkert att den har. Vi kommer in med nya ögon och har redan sett vissa grejer som det går att spara på. Vi kommer att vända på varenda krona. Ser man utanför den ekonomiska delen så är det en välmående klubb. Det finns otroliga funktionärer i föreningen och det är en bra början, säger Tomas Karlsson.

Fakta

Målilla MK:s styrelse 2016

Ordförande: Tomas Karlsson (nyval).

Ledamöter: Anders Dahlström (omval), Jörgen Ivansson (omval), Tommy Johansson (nyval), Jon Lindberg (nyval), Andreas Johnsson, Tony Karlsson, Carl-Anton Johansson, Jerker Lockström.

Suppleant: Christian Rudén (omval).

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt