Annons:

Efter förlusten:

Lagledarduon Patrik Hag och Mikael Karlsson har all anledning att se fundersamma ut. Foto: Linus Johansson

Efter förlusten: "Finns inga ursäkter, de tar för lite poäng"

Dackarna förlorade med 46-44 mot Piraterna på G&B Arena. Efter förlusten fick Peter Ljung och Michael Jepsen Jensen svidande kritik. – Det finns inga ursäkter. De tar för lite poäng helt enkelt, säger lagledaren Mikael Karlsson.

Annons:

Dackarna hade det tungt inledningsvis. I femett-läge fick Michael Jepsen Jesen stopp i det första heatet, i det andra blev Magnus Karlsson utesluten och i heat sju, i ett viktigt läge, fick Jepsen Jensen res och släppte Piraternas Jonas Davidsson förbi sig. 

– Det börjar med lite otur och så Jepsens res på det också. Vi har Janowskis (Maciej) stopp på det också. Det grinar verkligen emot oss. Jag tycker att det är en tveksam uteslutning på Magnus (Karlsson) också i det andra heatet. Hade vi fått en femetta i första och så 4-2 i andra, så hade det varit Piraterna som fått börja toppa och kanske bränna krut och köra fler heat på toppförarna, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson. 

"Finns inga ursäkter"

Dackarna ledde ändå efter sex heat (19-17), men sedan började matchen svänga till Motalalagets favör. Två heat senare ledde Piraterna med 26-22 efter att Piotr Pawlicki och Fredrik Engman kört in en femetta mot Peter Ljung och Mikael Max i heat åtta. Sedan orkade hemmalaget aldrig resa sig. 

Allra tyngst hade Michael Jepsen Jensen och Peter Ljung det. Dansken körde in noll (!) poäng på tre heat och Ljung kunde bara stoltsera med två inkörda pinnar. 

– Det finns inga ursäkter för det. Jepsen Jensen och Ljung tar för lite poäng helt enkelt. Det är bara att titta i programmet på deras snitt, det är det vi faller på.

Hur tungt är det?

– Det känns jävligt konstigt. Förra veckan var det jättebra på vissa håll, men det tyder på att lägstanivån är för låg på något sätt. Vi ska kunna vinna matchen med det strul vi har, men vi tar för lite poäng. 

"Blivit ett spöke för dem"

Piraterna hade 34-26 i paus och kunde avgöra i och med Greg Hancocks andraplats i det 14:e heatet. Dackarnas femetta genom Maciej Janowski och Patryk Dudek i det 15:e räddade endast upp siffrorna en smula.

– Det är tredje året i rad vi vinner här och vi har blivit ett spöke för dem. Gubbe två och fyra tar bra med poäng, precis som förra veckan. Sedan kör Pawlicki bra fram tills stoppet, Hancock var bra men Kildemand har inte riktigt den fart jag ville, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill. 

Fredrik Engman, reserven som inte fick åka i premiären, tog 9+1 inför 4019 åskådare på G&B Arena.

– Palovaara (Victor) tog sju pinnar senast, men magkänslan sa mig att Engman skulle vara bäst för dagen och han visar också vart skåpet ska stå. Visst har vi lite flyt i början, men Dackarna gör mycket misstag i början och jag tycker att vi var tuffare och bättre i första sväng. Segern var inte alls orättvis. 

Kumla härnäst

Dackarna har inlett med två snöpliga förluster. Nu väntar Indianerna i Kumla på tisdag. 

– Förlusten i Hallstavik (Rospiggarna) var inte så farlig, men med förlusten i dag blir den mer negativ. Vi måste steppa upp, vi har en tuff inledning, men vi måste ge oss själva chansen och höja vår lägstanivå. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt