Annons:

Konkurshotet avvärjt - Smedernas säsong är räddad

Mikkel Michelsen är en av förarna som kommer att köra för minimal ersättning när Smederna möter Elit Vetlanda i morgon. Foto: Linus Johansson

Konkurshotet avvärjt - Smedernas säsong är räddad

Konkurshotet är avvärjt. Eskilstunaklubben Smederna kommer att slutföra säsongen i speedwayens Elitserien. Det meddelade man vid en presskonferens i dag.

Annons:

Smederna har haft det tufft ekonomiskt en längre tid och så sent som för några dagar sedan hotades klubben av konkurs. Det akuta konkurshotet är nu avvärjt.

En arbetsgrupp med föraren Magnus Zetterström, förre ordföranden Håkan Ringkvist samt Fredrik Edberg och Kjell Andersson har jobbat hårt den senaste tiden för att säkra klubbens fortlevnad. Vid en presskonferens efter lunch meddelade klubben att man lyckats.

– Vi har garanterade pengar och går inte i konkurs, säger Håkan Ringkvist till ekuriren.se.

– Fantastiskt skönt att det är klart och nu ska jag ringa förarna och meddela den glada nyheten, säger Magnus Zetterström till samma tidning.

Minimal ersättning

I samband med tisdagens bortamatch mot Elit Vetlanda kommer förarna i Smederna att köra för minimal ersättning. Precis som mot Dackarna förra veckan saknas stjärnorna Matej Zagar och Grigorij Laguta.

Enligt speedwaynyheter.se kommer Smederna även i fortsättningen att köra med ett lågbudgetlag på bortaplan medan det blir bästa tänkbara lag i hemmamatcherna.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt