Annons:

Ny förlust för Dackarna –

Patryk Dudek levererade på nytt och tog tolv poäng och en bonuspoäng för Dackarna. Men han är ensam.

Ny förlust för Dackarna – "Har inte råd med det"

Segern mot ett reservbetonat Smederna var bara en tillfällighet. Mot nykomlingen Masarna blev det storförlust (51-39) i Avesta. – Det finns inga ursäkter, vi måste upp i nivå, säger Dackarnas assisterande lagledare Patrik Hag.

Annons:

Dackarnas säsongsinledning börjar likna en mardröm. Mot nykomlingen Masarna, som nästan uteslutande tippats sist, kom säsongens fjärde förlust på fem matcher. Målillas speedwayåkare har endast besegrat ett svagt Smederna på G&B Arena och är näst sist i tabellen. 

I Avesta blev det förlust med 51-39 efter att Masarna ryckt ifrån efter paus. 

– Jag tycker att vi har dem ett tag. Vi vände lite på det, men sedan går några ner sig igen. Masarna har fler som tar de där viktiga heatsegrarna, det är inte svårare än så. Vi gör bort oss i startsvängen, är inte aggressiva och det tar ett tag innan vi kommer underfund med hur vi ska agera, säger lagledaren Patrik Hag. 

Ledde från start till mål

Masarna ledde från heat ett till heat 15 och efter fyra heat var hemmaledningen åtta poäng, 16-8. I paus stod det 33-27 och Dackarna hade visst hopp om att bli första lag att ta poäng i Dalarna. Men i stället drog Masarna ifrån och säkrade segern helt i det fjortonde heatet. 

– Vi har inte råd med det här. Våra heatledare måste upp. Det är lite för mycket stopp och liknande. Max (Mikael) glasögon flög av i det första heatet och sedan fick han stopp i det andra. 

Är er säsongsinledning en mardröm?

– Inte en mardröm, men det är tufft. Vi känner att vi har det i laget. Jag tycker att vi tar tag i matchen i dag och har den ett tag. 

Dackarnas förväntade toppförare kör fortfarande ojämnt. Patryk Dudek gjorde en ny stark insats och tog tolv pinnar på sex heat. Maciej Janowski inledde med en poäng på två heat, men körde upp sig och skramlade ihop sju. Peter Ljung tog sju från reserven och Michael Jepsen Jensen, som var tillbaka på ordinarie, tog sex. 

– Vi behöver få igång Janowski, Jepsen eller Ljung som Dudek. Så är det bara.

"Inne i ett stim"

Inför säsongen tippades Masarna sist av i stort sett alla. Nu leder klubben serien efter fem omgångar. 

– De är inne i ett stim och har fått igång det. Hade de fått en motig start som oss, så kanske det inte hade varit lika roligt. I de här matchen är Masarna ändå det bättre laget.

Vad behöver hända i Dackarna?

– Jag kan inte svara på det så här med en gång. Nu har vi fyra och en halv timme i bil på vägen hem att diskutera. 

Vad känner förarna?

– De vill ju vinna, de känner också att vi har det ett tag. Men det finns inga ursäkter, vi måste ta poäng. 

Fyra förluster på fem matcher i en kort serie, hur tänker du kring slutspel?

– Det tänker jag inte alls på nu. Vi ska sätta oss i bilen och prata på vägen hem. 

Debutanten Alex Johansson tog en poäng på tre heat. Mikael Max nollade. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt