Annons:

Kling: ”Lite sista chansen om vi vill åka slutspel”

Varken Dackarna eller Elit Vetlanda har imponerat i inledningen av Elitserien. I kväll möts de på G&B Arena. – Det här är lite sista chansen om vi vill åka slutspel, säger Ricky Kling, dackeprodukten som numera kör för Elit Vetlanda.

Annons:

Möjligen överdriver Ricky Kling Vetlandas läge något. Laget har, trots att man inte imponerat, kört in fem poäng så här långt och är bara en poäng från slutspel. Värre är det för Dackarna, som är tre poäng bakom Vetlanda.

– Det är verkligen en viktig match för båda lagen. Jag tror att det blir rätt så tufft. Det känns som en svårtippad batalj, säger Ricky Kling.

Vad tycker du om Dackarnas start på säsongen?

– Vad ska man säga? Det känns som att det har varit ”sudden death” i de flesta av deras matcher. De gjorde det bra i Avesta förra veckan och var nära poäng borta mot Rospiggarna i premiären. Det visar att det finns kvalité i laget.

”Inte så speciellt längre”

Ricky Kling har kört i två av Elit Vetlandas matcher hittills och får alltså chansen på sin gamla hemmabana i kväll.

– Jag har kört många varv på den banan. Det är inte så speciellt att komma tillbaka längre, inte som det var förr. Men det kan bli kul ändå, det är ju derby och det ska bli fint väder.

Är du nöjd med din prestation i Elitserien hittills?

– Jag har tagit fem pinnar i båda matcherna. Det är en okej standard, men inte mycket mer. Jag vill självklart ta mer poäng. 

Formen har sviktat

Ricky Kling ser flera anledningar till Vetlandas start på säsongen. En är förstås skadorna på stjärnduon Jaroslaw Hampel och Emil Sayfutdinov.

– Lagledningen har fått dribbla runt mycket med laget och formen har sviktat hos flera förare. Vi har helt enkelt blandat och gett för mycket.

Hur går det mot Dackarna?

– Det blir viktigt att hitta rätt från början så att de får fundera istället för att vi ska behöva göra det. Det är inte direkt läge att sticka ut hakan. Det är nog den berömde dagsformen som kommer att avgöra, säger Ricky Kling.

* Redan i söndags skrev Dagens Vimmerby om Dackarnas beslut att peta lagkaptenen Michael Jepsen Jensen till derbyt mot Elit Vetlanda. Den artikeln kan ni läsa HÄR.

Fakta

Derbylagen i Målilla i kväll:

Dackarna: 1) Patryk Dudek, 2) Peter Ljung, 3) Maciej Janowski, 4) Kacper Gomolski, 5) Rune Holta, 6) Mikael Max, 7) Magnus Karlsson.

Elit Vetlanda: 1) Tai Woffinden, 2) Oliver Berntzon, 3) Artem Laguta, 4) Bjarne Pedersen, 5) Bartosz Zmarzlik, 6) Ricky Kling, 7) Tomas H Jonasson.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt