Annons:

”Känns bättre än någonsin”

Dackarnas Peter Ljung gläds åt sitt wildcard till Målillas Grand Prix-tävling. Foto: Linus Johansson

”Känns bättre än någonsin”

Efter en tung start på säsongen har Peter Ljung verkligen hittat rätt. I går fick Åsedasonen drömbeskedet: han får ett wildcard till GP-tävlingen i Målilla. – Det ska bli väldigt kul, säger han.

Annons:

2014 var Åseda-sonen ytterst nära att nå en semifinalplats i GP-tävlingen i Målilla. I går kom beskedet att Peter Ljung får en ny chans i årets deltävling på G&B Arena.

– Det vore väldigt kul att få göra en kanontävling. Jag har tagit åtta-nio poäng tidigare och varit nära en semifinal, men det har inte velat sig riktigt. Nu ska jag göra något riktigt bra av det.

Målet: semifinal

Att få köra på hemmaplan är förstås en fördel för Ljung.

– Det är jättehärligt att köra GP i Målilla. Det är alltid bra bana och bra med folk. Det blir en jäkla härlig stämning. Det känns väldigt stort att få vara med.

Vad har du för mål med tävlingen?

– Jag siktar på att ta mig till semifinal och är man väl där så vill man vidare. Jag tycker absolut att jag har större chans nu än tidigare år. Man lär sig hela tiden och alltmer faller på plats. Det handlar mycket om rutin, men i ett GP är varje poäng förbannat tuff att ta, det är ingen lekstuga.

Vad skiljer jämfört med Elitserien?

– Får man en bra start i Elitserien så är man oftast först in i första svängen, men i GP har man med sig några förare ändå. De flesta går lite längre när det gäller tuffheten.

”Allt känns bra”

Ljung har kört väldigt bra på senaste tiden och tog elva poäng på fem heat i semifinalen av lag-VM i tisdags.

– Det har varit bra den senaste tiden. Cyklar och allt känns bra och det är det här man letar efter. Jag har hållit en hög och stabil nivå ett tag nu och tar poäng även när det känns motigt. Det är den bästa känslan som jag haft i karriären. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt