Annons:

Ljung siktar på nytt guld i lag-VM

Dackarnas Peter Ljung jagar guld i lag-VM i Manchester i kväll. Foto: Linus Johansson

Ljung siktar på nytt guld i lag-VM

Ifjol skrällde Sverige och tog guld i lag-VM. I kväll vill man upprepa bedriften. För motståndet står Storbritannien, Polen och Australien. Alla är i gott slag, säger han.

Annons:

Utöver Ljung, som tog elva poäng på fem heat i semifinalen, består det svenska laget av Antonio Lindbäck, Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren. Laget anlände till Manchester i går och kunde i lugn och ro se Australien ta den sista finalplatsen i gårdagens raceoff.

Sedan tidigare är Storbritannien, Polen och Sverige klara för kvällens final.

– Det känns bra. Alla är i god form och det är skönt för oss att få en dag ledigt. Det är ett getingbo att köra raceoff och får vi ihop det som vi fick i tisdags har vi en bra chans.

”Har material”

Ljung gjorde en stark insats i semifinalen.

– Jag kunde kanske haft någon heatseger till, men det regnade lite på dagen och jag var inte så van vid banan. Det är små marginaler och det gäller att inte nolla i något heat.

Kvällens final är oviss.

– Det ser bra ut, men vi har respekt för alla lag. I finalen är alla jäkligt duktiga. Vi går för att försvara guldet och har vi en bra dag så har vi förare till att vinna. Jag tycker att alla fyra ligger i bra fas med både materialet och sig själva. Det tar bort mycket funderingar och ger trygghet. Jag känner mig väl förberedd och har material som räcker till för att åka med de snabbaste.

”En fördel”

Finalen körs på den nya nationalarenan för speedway i Manchester med kapacitet för 5 000 åskådare.

– Det är en fördel för hemmaåkarna, men vi får se hur det känns på inåkningen.

Vilket lag är den största utmanaren?

– Det är inte lätt att sia om det. Polen är väldigt duktiga och är bra på alla vis. Britterna brukar vara bra på hemmaplan. 

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt