Annons:

Ljung tar hjälp av Max - ”Gäller att använda huvudet”

Peter Ljung, till vänster, tar hjälp av Mikael Max i GP-tävlingen i Målilla. Foto: Linus Johansson

Ljung tar hjälp av Max - ”Gäller att använda huvudet”

På lördag är Peter Ljung tillbaka i Grand Prix-serien för en kväll. Då tar han hjälp av lagkamraten i Dackarna, Mikael Max. – Han ska se till att jag inte gör bort mig, skrattar Peter Ljung.

Annons:

Till vardags är Peter Ljung och Mikael Max lagkamrater i Dackarna. På lördag kväll kommer Max att finnas i depån för att hjälpa Peter Ljung, som har fått ett wildcard till GP-tävlingen på G&B Arena.

– Ja, ”Micke” ska vara med och styra upp lite grejer under tävlingen.

Vad är det han ska göra mer exakt?

– Han ska se till att jag inte gör bort mig och hittar på några dumheter, skrattar Peter Ljung. Skämt åsido. Den erfarenhet som han har är väldigt viktig och den kan jag dra nytta av.

Testade en ny motor

Peter Ljung var nöjd efter fredagens träning på hemmabanan.

– Jag provade en ny motor och det kändes jättebra. Det är en viktig match på tisdag också så det var ett bra tillfälle att träna på den.

Så GP-tävlingen i morgon blir som en träning?

– Ja, definitivt. Nej då, jag skojar bara. Det ska bli väldigt roligt och jag ska försöka se till att ha det bästa möjliga materialet både på lördag och på tisdag.

”Har farten som de andra har”

Ljung är inte i Målilla för att bara fylla upp startfältet. Han vill mer än så.

– Jag ser fram emot tävlingen och hoppas att jag kan göra något bra av den här chansen. Tanken är att det ska kunna bli en semifinal och kanske bättre än så till och med.

Vad talar för att du tar dig minst till en semifinal?

– Det mesta, tycker jag. Jag har fått ett bra startnummer och troligtvis bra startbanor med två heat från bana två. Och cyklarna kändes jättebra. Vi hade bra fart under träningen, det syntes på klockan, säger Peter Ljung.

Hur stor chans har du att ta dig ända till final?

– Jag har lika stor chans som alla andra. Jag har farten som de andra har och starterna brukar jag också ha. Det handlar bara om att inte sätta sig i några taskiga situationer som jag har lite tendens att göra i startsvängen ibland. Det är lite där som ”Micke” (Max) ska hjälpa mig också. Sen ska man veta att alla är väldigt snabba. Det går inte tro att man ska åka om hur som helst i det här gänget, det gäller att använda huvudet.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt