Annons:

Svenskt fiasko i Målilla –

Peter Ljung var en av de svenskar som misslyckades med konststycket att gå till semifinal.

Svenskt fiasko i Målilla – "Hade förväntat mig mer"

Fyra svenska förare på startlinjen i dagens GP-tävling i Målilla. Ingen av dem lyckades ta sig till semifinal. – Jag hade förväntat mig fler poäng, säger Dackarnas Peter Ljung.

Annons:

Många hade stora förhoppningar på Antonio Lindbäck. Men vissa trodde nog också att ex-dackarna Andreas Jonsson och Fredrik Lindgren kunde överraska. 

Men ingen av de fyra svenskarna (Peter Ljung hade fått ett wildcard) tog sig vidare från grundomgången. Fredrik Lindgren, åtta poäng, och Antonio Lindbäck, sju, var närmast. Peter Ljung stannade på fyra och Andreas Jonssons insats var miserabel. Jonsson, som vann här 2006, tog blott två poäng. Det blev en nattsvart svensksöndag på G&B Arena.

– Det blev inte så bra som jag hade hoppats. Det är små marginaler och jättetajt hela tiden, men jag hade förväntat mig fler poäng, säger Peter Ljung.

"Som en isgata"

Ljung kunde också fått med sig fler poäng. I ett tufft heat med Jason Doyle, Tai Woffinden och Chris Holder hade dackeföraren både Holder och Woffinden bakom sig. Då gick han omkull. 

– Det blev halt där, de hade inte vattnat någonting direkt och det blir en hård yta när man inte preparerat som vanligt och det var en isgata där. 

Är du besviken över det?

– Det fanns inget de kunde göra, de gjorde ett bra jobb. Det är vädrets makter, helt enkelt.

För svaga starter

Ljungs fyra poäng var färre än han hade hoppats på. 

– Jag gjorde mitt bästa, men hade lite för dåliga starter. Det blir avhugget när det rinner ifrån en också. Det är kul att känna hur tajt det är, man måste vara på bettet hela tiden. Man har ingen felmarginal, men det är bra att åka tuffa tävlingar. 

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt