Annons:

EXTRA: Piraternas stjärna missar matchen mot Dackarna

Stefan Andersson Skill tvingas klara sig utan Piotr Pawlicki i tisdagens match mot Dackarna. Foto: Simon Henriksson

EXTRA: Piraternas stjärna missar matchen mot Dackarna

Flera smällar den senaste veckan blev för mycket. Under måndagen lämnade Piraternas polske stjärna Piotr Pawlicki återbud till tisdagens slutspelsmatch mot Dackarna. - En väldigt jobbig situation för oss. Nu får Dackarna ses som favoriter, säger Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill till klubbens webb-tv.

Annons:

Piotr Pawlicki har en tuff vecka bakom sig. I tisdags kraschade han illa i slutspelsmatchen i Målilla. Trots det genomförde han tre heat, men poängutdelningen blev skral för den normalt sett så leveranssäkra polacken. En poäng blev hans facit innan han plockades bort i sitt fjärde heat.

I lördags tog sig Pawlicki till semifinal i GP-tävlingen i Gorzow, men ytterligare en krasch gjorde inte en redan sargad kropp i bättre form.

Lämnade återbud

Tanken var att Pawlicki skulle ha kört som nummer fem i Piraternas lag mot Dackarna i morgon. Men på måndagen lämnade Pawlicki återbud. Det avslöjade Motalaklubbens lagledare Stefan Andersson Skill i klubbens webb-tv.

- Piotr kommer inte. Han är för illa tilltygad efter kraschen i Målilla och kraschen i lördags. Han har världens huvudvärk och måste vila några dagar. Hälsan måste gå först. Att tvinga hit honom och han kommer hit och kör ner någon, kör omkull själv eller tar en poäng, då skulle jag inte förlåta mig själv.

Hur Piraterna kommer att ersätta Piotr Pawlicki är i nuläget oklart. Alternativen som finns är att kalla in Damian Balinski, Robert Miskowiak eller Victor Palovaara. Piraterna kan också välja att nyttja regeln om riders replacement för den skadade polacken.

Vi har sökt Stefan Andersson Skill för ett svar i frågan, men har inte lyckats nå honom.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt