Annons:

Slagläge för Dackarna - ”Piraterna har pressen på sig”

Patryk Dudek är något av en expert på banan i Motala. I kväll behöver han göra en ny toppinsats om Dackarna ska ta en ny seger. Foto: Linus Johansson

Slagläge för Dackarna - ”Piraterna har pressen på sig”

Dackarna körde över Piraterna på hemmaplan för en vecka sedan. I kväll har Målillalaget rejält slagläge inför returen i Motala. – Det är läge för oss att ta en bortaseger och har vi en bra dag kommer vi att göra det, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Dackarna är i en hysterisk form. Laget vann sju av de åtta sista matcherna i grundserien och blev klart för slutspelsserien i det allra sista heatet. Och väl i slutspelet fick Dackarna en smakstart, seger med 52-38 hemma mot Piraterna.

Avbräck för Piraterna

I kväll är Dackarna i farten igen. Den här gången är det Piraterna på bortaplan som gäller.

– Piraterna har pressen på sig och måste vinna. Det är tuffa förutsättningar för dem. Personligen tycker jag att det ska bli skitkul att åka till Motala, säger Mikael Karlsson.

Piraternas stjärna Piotr Pawlicki, som kraschade i första mötet lagen emellan och inte alls kunde göra sig rättvisa efter det, finns inte med i kvällens match. Som ni kunde läsa på Dagens Vimmerby i går kommer Piraterna att köra riders replacement för honom.

– Pawlicki har åkt på ett par rejäla smällar. Det är en tuff kille så om han inte kör har han ont. Men det där är inget för mig att fundera på, vi har fokus på vår uppgift. Det finns inte på världskartan att underskatta ett lag i ett slutspel.

Vad kan det betyda för matchen?

– Svårt att säga. De kan ha förare som höjer sig i ett sådant här läge, det har jag själv varit med om. Men det är klart att det är ett avbräck för dem, säger Mikael Karlsson. 

”Vi är underdogs”

Piraternas lagledare Stefan Andersson Skill menar att Dackarna, i och med skadan på Pawlicki, är favorit till en ny seger i kväll.

– Det får stå för honom. De kom tvåa i serien och vi var fyra. Vi är underdogs i slutspelet, säger Mikael Karlsson.

Dackarna vann i Motala så sent som för ett par veckor sedan efter ett dramatiskt sistaheat.

– Det är klart att den segern betyder något nu och även att vi slog dem i tisdags. Det stärker oss.

Många tror att det kommer krävas fyra vinster i slutspelsserien för att ta sig till en SM-final. En bra idé är att vinna sina tre hemmamatcher och fylla på med en seger på bortaplan.

Är kvällens match er största chans att vinna på bortaplan?

– Så är det just nu. Vi vill vinna varenda match vi kör, men vi måste vara ödmjuka inför uppgiften, säger Mikael Karlsson.

Fakta

Kvällens laguppställningar:

Piraterna:

1. Greg Hancock (K)

2. Jonas Davidsson

3. Peter Kildemand

4. Scott Nicholls

5. Piotr Pawlicki (riders replacement)

6. Anton Rosén

7. Fredrik Engman

Dackarna:

1. Maciej Janowski

2. Rune Holta

3. Patryk Dudek

4. Kacper Gomolski

5. Peter Ljung

6. Alex Johansson

7. Mikael Max (K)

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt