Annons:

Lagledaren:

Mikael Karlsson var inte allt för nedslagen efter förlusten. Foto: Linus Johansson

Lagledaren: "Det här är ingen katastrof"

Piraterna gav igen med samma mynt. Precis som förra veckan blev det 14 poängs segermarginal. Den här gången för Motala-laget. – Det finns mer att få ut av gubbarna, så det här är ingen katastrof, säger Mikael Karlsson, lagledare för Dackarna.

Annons:

8-10 efter heat tre. 18-18 efter sex heat. Så långt var Dackarna med i matchen, men efter 15 heat stod det 52-38 på resultattavlan. Piraterna körde över Dackarna i Motala den här kvällen.

– Just nu är jag skitbesviken, men jag har givetvis tittat i programmet och ser att de har killar som kliver fram som annars inte gör det, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson. 

Förvånad

Inför matchen var Mikael Karlsson förvånad över att Piraterna inte satsade på Damian Balinski och Victor Palovaara på reserven. Efter matchen gav han Stefan Andersson Skill rätt. 

– Jag tänkte innan att det var en chansning, men den gick helt klart hem. De får också igång Davidsson (Jonas) och han är lite av deras nyckel. Får de igång honom är han en toppförare. Vi brukar kunna köra bra här, så på det sättet är det här lite surt. Samtidigt är det ingen katastrof, det finns mer att få ut av grabbarna och vi är sugna. Vi får ladda om. 

"Kändes positivt"

Även Mikael Karlsson tyckte att starterna var den stora anledningen till att Dackarna blev poänglöst. 

– Banan blev som den blev, och det var mycket ytteråkande, var du inte med i starten så du kunde ta dig till materialet och "racea", så var du rökt. Det blev lite tråkigt. Hos oss är det bara Janowski (Maciej) och Ljung (Peter) som får godkänt. 

Behöver ni vinna era båda hemmamatcher och en bortamatch för att gå till final nu?

– Det är svårt att säga, det beror på de andra matcherna och det finns mycket om och men. Vi behöver vinna på tisdag till att börja med. 

Tungt att det blir 14 poängs skillnad här också?

– Ja, det kändes positivt att vi hade byggt upp de där 14 poängen. Hade vi förlorat med mindre hade vi haft ett övertag, men det är som det är. Vi har fortfarande bra chans, nu får vi sikta på tisdag. 

På tisdag kommer Indianerna till Målilla. På onsdag ska Dackarna till Kumla för snabbt returmöte.

Annons:

Simon Henriksson

simon.henriksson@dagensvimmerby.se

076 815 45 71

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt