Annons:

Dackarna räknar med publikfest i SM-finalen

VIP-avdelningen är i stort sett slutsåld och Dalarna räknar med en publikfest i SM-finalen. Foto: Linus Johansson

Dackarna räknar med publikfest i SM-finalen

På tisdagskvällen körs den första SM-finalen mellan Dackarna och Rospiggarna på G&B Arena i Målilla. Från Dackarnas håll hoppas man på en publikfest. – Förhoppningen ligger på mellan 5 000 och 6 000 åskådare, säger Jonas Olvenius, som är marknadsansvarig i Dackarna.

Annons:

Senaste gången Dackarna körde en SM-final var 2007. Den gången blev det guld efter en riktig rysare mot Västervik. Även den gången fick Dackarna börja finalen på hemmaplan.

2007 var ett år då publiken vallfärdade till G&B Arena under hela säsongen och finalmatchen i Målilla sågs av över 8 000 åskådare. Så många vågar inte Jonas Olvenius hoppas att det ska komma i morgon.

– Jag tror att det är för mycket att hoppas på. Den gången var det ett Smålandsderby. Men någonstans mellan 5 000 och 6 000 åskådare hoppas jag på att det blir.

Fullt i VIP-huset

Klubben har inte sålt några förköpsbiljetter till den vanliga publiken och därför är det förstås svårt att avgöra hur stort intresset inför matchen är.

– Det jag kan säga är att VIP-huset i stort sett är fullt, där har vi närmare 500 matgäster. Det har varit bra drag efter de biljetterna under hela slutspelet och även tidigare under säsongen. Vi har också gjort en drive mot företagen där de har kunnat köpa entrébiljetter och det är ett 20-tal företag som har nappat på det, säger Jonas Olvenius.

– Vi har en stor arena och kan ta in runt 15 000 åskådare så det finns ju ingen risk att man inte ska komma in. Det ska dessutom bli kanonväder för årstiden så vi hoppas på en publikfest, fortsätter Olvenius.

”Tryggt att börja hemma”

Han tycker också att känslan inför matchen är god.

– Det känns bra, måste jag säga. Vi har varit väldigt starka på hemmabanan den sista tiden så det känns tryggt att få börja hemma. Jag skulle tro att vi behöver ha med oss ett övertag på åtta till tio poäng till bortamatchen.

Fråga

Hur många åskådare kommer till G&B Arena för att se den första SM-finalen mellan Dackarna och Rospiggarna?

Max 3 000 åskådare
Mellan 3 000 och 4 000
Mellan 4 000 och 5 000
Mellan 5 000 och 6 000
Över 6 000 åskådare
Rösta Se resultat

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt