Annons:

JUST NU: Västervik nobbar Elitserien

Det blir ingen elitseriespeedway för Västervik nästa säsong. Däremot står det klart att Morgan Andersson fortsätter som lagledare. Foto: Linus Johansson

JUST NU: Västervik nobbar Elitserien

Förra veckan tog Västervik steget upp i speedwayens Elitserie. Men nu kommer beskedet som många väntat på: klubben tackar nej till platsen och fortsätter i Allsvenskan.

Annons:

Detta går att läsa på klubbens hemsida:

"Vi har noga övervägt möjligheterna för ett avancemang till elitserien och funnit att vi i dag inte har de ekonomiska förutsättningarna som krävs. Både klubben och aktiebolaget har idag en stabil ekonomi. Vi lämnade återbud till elitserien 2014 efter att ha slutat sist i serien det året. Vi såg då att vår ekonomi inte gav oss möjlighet att vara med på toppnivå. Idag skulle det krävas än större resurser för att vi skulle kunna hävda oss. Det är en mycket stor skillnad på förarkostnaderna för en elitseriematch mot en allsvensk. Vi har idag en stor och trogen publik som uppskattar den bra speedway som vi presterar i allsvenskan, vi skulle behöva öka publikintäkterna och sponsorintäkterna cirka 2,5ggr för att tryggt klara ett avancemang till elitserien."

Det står samtidigt klart att Morgan Andersson fortsätter som lagledare över 2017.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt