Annons:

Karlsson: ”Skönt att det är slut”

Michael Jepsen Jensen var Dackarnas klart bästa förare i den andra SM-semifinalen mot Elit Vetlanda. Här i samspråk med lagledaren Mikael Karlsson. Foto: Linus Johansson

Karlsson: ”Skönt att det är slut”

För en vecka sedan blev Dackarna fullständigt förnedrat på hemmaplan i den första SM-semifinalen. I returen i Vetlanda föll laget däremot med flaggan i topp (48-42). – Man kände sig rökt efter förra matchen. Det är skönt att det är slut nu, säger Dackarnas lagledare Mikael Karlsson.

Annons:

Dackarna hade en omöjlig uppgift framför sig i Vetlanda på tisdagskvällen. Efter att ha förlorat den första SM-semifinalen med 58-32 var slaget förlorat redan inför returen. Och Målillalaget, utan Jason Doyle och Joonas Kylmäkorpi, var förstås aldrig nära att kunna vända på det enorma underläget. Men det gick åtminstone bättre än i den första matchen. Elit Vetlanda vann med sex poäng, vilket ger en totalseger på 32 poäng över två matcher.

– Jag tycker att vi föll med flaggan i topp. I dag hade vi flera killar som åkte bra, säger Mikael Karlsson.

Jepsen Jensen glänste

Det finns ingen större vits att orda särskilt mycket om matchen. Hemmalaget ledde en avslagen historia från första heatet. Dackarna försökte aldrig toppa sig i kapp och i det trettonde heatet ersatte Vetlanda fullpoängaren Emil Sayfutdinov med Kenny Wennerstam. Det säger en hel del om hur den här matchen var.

En förare som ska ha stort plus i Dackarna är ändå Michael Jepsen Jensen. Förra veckan var han bedrövligt dålig. I Vetlanda visade han upp något helt annat. Jepsen Jensen tappade bara en poäng och var matchens klarast lysande stjärna.

– Han var fantastisk i dag. Det var som natt och dag, jag vet inte vad det beror på, säger Mikael Karlsson.

Indianerna i finalen

Även sent inhoppande Rasmus Jensen och Krysztof Buczkowski bör rosas för sina insatser.

Nicki Pedersen, som var tillbaka efter skada, tog sex poäng på fyra heat.

För Dackarna innebar matchen slutet på en säsong som har varit klart godkänd. För Elit Vetlanda väntar SM-final mot Indianerna nästa vecka.

– För mig spelar det ingen roll om vi hade fått möta Indianerna eller Piraterna. Det blir lika tufft oavsett, säger Vetlandas Rune Holta, som körde fullt på sina fyra heat.

Dudek klar

Som Dagens Vimmerby kunde berätta tidigare i veckan är det inte klart om det blir någon fortsättning som lagledare för Mikael Karlsson. Mycket är också oklart på förarsidan. Den ende som har kontrakt över 2016 är Patryk Dudek.

– Det är skönt att Dudek är klar. Sen är det klart att jag har visat lite intresse för några förare. Men innan jag börjar jobba ordentligt vill jag veta till 100 procent att jag ska vara kvar, säger Mikael Karlsson.

Vad tycker du om er säsong?

– Jag har kunnat fundera på det den senaste veckan och tycker att vi har gjort en bra säsong. Det var inte många som tippade oss till slutspel inför säsongen. Det var synd att vi hade lite plumpar i slutet av grundserien.

Är det vemodigt att säsongen är slut?

– Ja. Den ska ju inte vara slut redan. Men så känner man alltid om man inte vinner. Just nu känner jag faktiskt att det är skönt att det är slut, säger Mikael Karlsson.

Fakta

Elit Vetlanda-Dackarna 48-42

Poäng, Elit Vetlanda: Peter Ljung 12, Rune Holta 12, Emil Sayfutdinov 9, Bartosz Zmarzlik 8+2, Tai Woffinden 4+2, Tomas H Jonasson 2, Kenny Wennerstam 1.

Poäng, Dackarna: Michael Jepsen Jensen 14, Krzysztof Buczkowski 7+3, Rasmus Jensen 7+2, Nicki Pedersen 6, Mikael Max 4, Robin Aspegren 3, Joel Larsson 1.

Publik: 2 267.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt