Annons:

Jätteskandalen: Hancock drog sig ur sista GP-tävlingen

Greg Hancock tog först VM-guld - sedan drog han sig ur den sista GP-tävlingen efter en uteslutning. Foto: Linus Johansson

Jätteskandalen: Hancock drog sig ur sista GP-tävlingen

Speedwaysporten fortsätter att göra sig till åtlöje. Den här gången genom självaste Greg Hancock. Efter att han uteslutits för osportsligt uppträdande i sitt tredje heat i årets sista GP-tävling valde världsmästaren att dra sig ur.

Annons:

Greg Hancock började årets sista GP-tävling, som kördes i Melbourne i dag, på ett starkt sätt. Redan efter sitt första heat kunde han fira att världsmästartiteln var i hamn.

Men därefter hände något mycket märkligt. I sitt tredje heat för dagen var Hancock på väg mot en till synes säker seger. Men Chris Holder tog sig förbi och vann heatet. Många uppfattade att Hancock släppte förbi sin gode vän Holder, som var på jakt efter ett VM-brons.

Även det internationella förbundet, FIM, uppfattade situationen på ett liknande sätt. Hancock uteslöts ur heatet på grund av osportsligt uppträdande. Världsmästaren, som skyllde det hela på en defekt motor, svarade med att dra sig ur tävlingen. Säsongen avslutades därmed med en präktig skandal.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt