Annons:

Turneringsseger för Peter och Sven: ”Ger aldrig upp”

Peter Strand och Sven Asplid vann Sharp Open i Vetlanda. Foto: Privat

Turneringsseger för Peter och Sven: ”Ger aldrig upp”

Sven Asplid och Peter Strand från Vimmerby tennisklubb vann dubbelklassen för herrar 55+ i Sharp Open i Vetlanda.
– Vi spelade som bäst när det såg som mörkast ut, säger Sven Asplid efter triumfen.

Annons:

Under den gångna spelade Sven Asplid och Peter Strand Vetlanda racketklubbs tenniscup Sharp Open, som ingår i Smålandstouren. 

De ställde upp i herrdubbel för herrar 55+ och lyckades vinna hela tävlingen efter flera jämna och täta matcher. 
I kvartsfinalen mot Valter Davidsson och Peter Gerdin vann de med 7–5 i första set och föll med 3–6 i andra set. I tredje och avgörande set hade motståndarna fyra matchbollar men Strand och Asplid vann med 11–9 i ett super-tiebreak. 

– Vi spelade kanske inte så bra men vi har en förmåga att vända sådana lägen, tack vare vår goda moral. Vi ger oss inte och lyckades vända, säger Sven Asplid. 

Jämn final

I lördagens semifinal mot Båstad tennissällskaps Thomas Nerd och Stig Olsson var det inget snack om saken. De vann i två raka set (6–0, 6–4). 

– Vi spelade riktigt bra mot tufft motstånd, säger Asplid. 

Finalen blev knallhård mot förstaseedade Göran Larsson och Peter Möller från Tabergsdalen. De ledde 5–4 i första set men tappade till förlust med 5–7. I andra set höjde de sig och vann med övertygande 6–1. 

I tredje set ledde motståndarna med 9–5 men trots det gav de inte upp och gick upp till 9–9. Vid 10–9 hade motståndarna en matchboll som de lyckades rädda och det blev till slut seger med 14–12 för Strand/Asplid. 

– Vi var trötta och lyckliga. Vi har bra moral och roligt tillsammans. Det är i motvind som draken lyfter och vi spelade som bäst när det som mörkast ut, säger han. 

Annons:

Ossian Mathiasson

ossian.mathiasson@dagensvimmerby.se

0703787116

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt