Ungdomssport: VIBK P02/03 tog en utklassningsseger

Vimmerby vann stort borta mot Månsarp. Foto: Privat

Vimmerby IBK P02/03 vann med utklassningssiffrorna 12-3 borta mot Månsarps IBK. Matchen avgjordes i den sista perioden, som VIBK vann med 6-0.

Första perioden lyckades inte Vimmerby få något vidare rull. Dessutom spelade man lite väl naivt med bollen som ledde till många bolltapp på fel ställen. Månsarp utnyttjade detta och hade bra omställningar som ledde till två mål. VIBK lyckades däremot bra i sitt uppställda försvarsspel, särskilt att stänga högerkanten och få Månsarp dit man ville. Dock hamnade man för högt upp med laget vid flera tillfällen vilket gav stora ytor bakom backarna. Även VIBK hade bra och snabba omställningar som resulterade.

Inför andra pratade VIBK om att vara noggrannare med bollen och försöka stå upp när Månsarp kontrade och hitta ytan bakom Månsarps högerbackar med uppspelen, men även ha tålamod och gnugga på. Vimmerby kom ut som ett klart bättre lag i den andra perioden. Man spelade mer noggrannt med bollen och fick bra tryck i anfallszonen, samtidigt var försvarsspelet mycket stabilt. Man kunde också gå ifrån till 6-2. Då började laget tappa lite fokus på sin gameplan och tänka mer på den individuella poängproduktionen. Därmed sjönk kvaliteten på lagets spel i slutet av perioden.

Inför tredje perioden snackade man om att hålla fokus och hitta tillbaka till och följa matchplanen och strunta i poängligan. Och som de gjorde det. I tredje spelade verkligen VIBK ut och lät bollen göra jobbet och hade tålamod i anfallszonen att vänta in lägena som radades upp. Månsarp fick egentligen bara en chans under slutakten och då svarade VIBKs målvakt Erik Gustafsson för en räddning i den högre skolan.

Plus: De snabba omställningarna, 100 procentig utdelning i power play, åtta olika målskyttar, hur laget stängde sin högerkant samt hur backarna stod upp under de två sista perioderna. Dessutom att spelet och resultatet tyder på att VIBK-laget haft en mycket positiv utvecklingskurva sedan lagens senaste möte.