Annons:

  • Mästarlaget hyllades vid A-lagsmatchen: ”Helt sanslöst

    Vimmerby Hockeys U14 hyllades i samband med matchen mellan Vimmerby och Tranås. Foto: Linus Johansson

  • Mästarlaget hyllades vid A-lagsmatchen: ”Helt sanslöst

Mästarlaget hyllades vid A-lagsmatchen: ”Helt sanslöst"

Vimmerby Hockeys U14-lag vann DM-guld i går. Några timmar senare hyllades de av publiken i samband med A-lagsmatchen mellan Vimmerby och Tranås.
– Killarna gjorde en sjukt imponerande kollektiv insats, säger VH-tränaren Stefan Lundkvist.

Annons:

I går berättade vi om Vimmerby Hockeys triumf i DM-finalen för U14, där HV71 besegrades med 7-4. Tränaren Stefan Lundkvist var minst sagt imponerad av sitt lag.

– Killarna gjorde det helt sanslöst bra. Det är så underbart, säger Stefan Lundkvist, som själv var med och vann DM-guld två gånger i mitten av 80-talet. 

”Utdelning för allt slit”

Inför matchen höll VH-tränaren ned förväntningarna på sitt lag.

– Jag försökte tona ned det, men jag vet ju vad våra killar kan. Polletten har fallit ned hos många i år, de gör verkligen jobbet som krävs. Ser jag till hela matchen tycker jag att vi var bättre. I större delen av matchen gjorde vi rätt saker. Sen slappnade vi av några gånger och då blev det några mål i baken.

Vad betyder den här segern för er ledare och laget?

– Det är skönt att få utdelning för allt slit. Vi ledare lägger ned mycket tid på det här och killarna gör förstås detsamma. Vi är bäst i Småland, det är rätt stort.

Vad gör den här kullen så bra?

– Vi ledare har fått jobba med de flesta av spelarna sedan de var med i hockeyskolan. Jag tror inte att vi tränar så mycket mer än andra lag, men vi tränar med bra kvalité. Killarna vet vad som gäller. Varje träning är lite av en tävling, killarna vill verkligen någonting. Många har goda möjligheter att bli väldigt duktiga hockeyspelare.

Annons:

Tabellservice

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt