Annons:

Ny blogg på DV: Emmas Kretslopp

Emma Blixt blogg kommer att handla om återvinning och hållbarhet. Foto: Jakob Karlsson

Ny blogg på DV: Emmas Kretslopp

I dag lanserar Dagens Vimmerby en ny blogg på sajten. Vimmerbybon Emma Blixt kommer skriva om hållbarhet, återvinning och ett hållbart leverne.
– Jag har länge känt att jag vill dela med mig och påverka, säger hon.

Annons:

Klimatkatastrofen kommer närmare och närmare, fler och fler människor får samma möjlighet att leva ohållbart som västvärlden haft i decennier – och Donald Trump drog sig ur Paris-avtalet.

Det är lätt att tappa hoppet om framtiden när klimatdiskussionen kommer på tapeten. Vimmerbybon Emma Blixt är en av alla som är oroad över utvecklingen.

– Jag har ganska stor klimatångest, när man tänker på sina barn och barnbarn så är det inte så långt kvar. Men tankarna går att bromsa ganska snabbt, det måste man göra. Jag såg en film om klimatet som jag trodde skulle vara jättedyster. Och det var den, i början. Men sedan vändes det i slutet av filmen och vi är på väg åt rätt håll på många sätt. Samtidigt så är Donald Trump president…

Vill inspirera till myrsteg

Nu startar Emma Blixt en blogg på DV som kommer att handla om hållbarhet.  

– Kan jag påverka lite så är jag glad och nöjd. Många i sociala medier som tipsar om miljö och hållbarhet lever väldigt extremt och det kan vara svårt att ta till sig. Jag hoppas kunna inspirera till myrsteg i alla fall. Bloggen kommer handla om hållbarhet i livet. Vi är en väldigt vanlig familj som bor i ett villakvarter och jag tänker att vi representerar ganska många och om vi kan leva på det här sättet – varför skulle inte alla andra kunna göra det? Grundtanken är att vi ska spara på våra resurser.

Vill göra bra val för barnen

Emma beskriver att hennes miljöengagemang växer och växer.

– När man börjat tänka på ett sätt så är det som man inte kan sluta. Jag hittar nya grejer hela tiden. Jag har själv köpt väldigt mycket saker tidigare, men jag vill leva ett liv där jag kan känna mig nöjd och då får man tänka igenom sina val väldigt mycket mer.

Att få barn var ytterligare ett uppvaknande.

– Jag tänker mycket på vad mina barn får och försöker göra bra val för dem. Det handlar om vad de får i sig, vilka material de sover i, vad de leker mer. Jag försöker giftminimera, men jag har lång väg att gå.

Vill ha tips

VEMAB har börjat byta ut avfallskärlen för att möjliggöra sopsortering i hemmet.

– Jag är uppväxt med att sopsortera, men det blir enklare för oss nu. Jag har vänner som inte sorterat någonting och det gör att man tvingas tänka till lite. Jag tycker att kommunen gör helt rätt och är ett föredöme, det finns inte något argument för att inte sortera.

Emma tar gärna emot tips på ämnen att skriva om och frågor.

– Den röda tråden kommer vara ett tänk runt konsumtion och att jag vill dela med mig om det jag kan. Dyker det upp frågor om vad som helst vore det jättekul.

Bloggen hittar du här

Annons:

Jakob Karlsson

jakob.karlsson@dagensvimmerby.se

073 501 41 26

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt