Annons:

Tvåårsjubileum för Dagens Vimmerby – mer trafik än någonsin

I dag har det gått två år sedan Dagens Vimmerbys premiär. Sajten har mer trafik än någonsin med ett snitt på 199 000 visningar varje vecka.
– Vi har haft en mycket stark sommar och ser med tillförsikt på framtiden, säger DV:s ansvarige utgivare Jakob Karlsson.

Annons:

Den digitala gratistidningen Dagens Vimmerby har nu funnits i exakt två år. Tidningen lockar fler besökare och mer trafik än någonsin.

Mellan vecka 18-34 i år har antalet visningar legat på 215 000 per vecka. Sett över hela året ligger snittet på 199 000. Det ska jämföras med fjolårets snitt på 169 000. Sedan vecka 18 ligger antalet unika besökare på 31 000 per vecka. Årets snitt är 27 500, vilket är en klar ökning jämfört med 2016. 

– Fler och fler hittar till oss och vi blir allt fler personers huvudsakliga nyhetskälla för lokaljournalistiken i Vimmerby. Vår journalistik ska fortsätta att präglas av en stor bredd, oberoende, konsekvensneutralitet och kvalité.

Lanserade familjesida

Under första räkenskapsåret redovisades ett mindre överskott.

– Trafikmässigt kan vi inte växa extremt mycket mer och vår utmaning ligger i att omsätta våra fina besökssiffror till ökade intäkter. Det kommer vi att prioritera framöver och det ska också bli lättare för privatpersoner att stötta vår utveckling ekonomiskt.

Nyligen lanserade DV en satsning på en digital familjesida.

– Vi tror på den satsningen på sikt och hoppas att fler ska upptäcka den.

"Tillgängliga för alla"

Dagens Vimmerby ägs och drivs av Jakob Karlsson, Simon Henriksson och Linus Johansson.

– Vårt mål kommer alltid att vara att ge Vimmerbyborna de bästa nyheterna så snabbt som möjligt och att göra dem tillgängliga för alla. Vi är glada för förtroendet från läsarna och hoppas att vi ska fortsätta förvalta det under vårt tredje verksamhetsår. 

Tycker du att vi borde göra något annorlunda eller vet du något som vi borde undersöka? Ta kontakt med oss på redaktion@dagensvimmerby.se!

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt