Annons:

Nytt besöksrekord på DV – över 290 000 visningar

Satsningen på att rekrytera en ny medarbetare gav omedelbar effekt. Förra veckan slog Dagens Vimmerby rekord med över 290 000 sidvisningar.
– På sikt hoppas vi att företaget kan etablera sig på en nivå runt 300 000 sidvisningar, säger Jakob Karlsson.

Annons:

Den förra toppnoteringen låg på cirka 264 000 – men nu är vecka 41 2017 DV:s absolut bästa vecka hittills. Sajten genererade 290 524 sidvisningar. Av dem låg 207 489 i mobilen och 83 035 i desktop.

En förklaring till rekordet är rekryteringen av nya reportern Ossian Mathiasson som började på DV förra måndagen. 

– Det är väldigt glädjande att vår satsning på en ny medarbetare ger effekt direkt och nu har vi ett större team som kommer göra företaget mer hållbart och vår produkt ännu bredare, säger DV:s ansvarige utgivare Jakob Karlsson. 

Överlägset störst

Karlsson tycker att det är extra glädjande att ingen artikel tokdelats.

– Många av våra tidigare rekordnoteringar har byggt på att någon enstaka artikel har fått väldigt många läsare. Så har det inte varit under vecka 41, utan det är mängden bra och relevanta artiklar som gett resultat. Vi ser att vår pålitilighet och ärlighet gentemot läsarna ger effekt i längden och det känns extra glädjande att vi får till en sådan notering när vi har många annonsörer på sajten, vilket gör att deras kostnad per visning minskar. 

Dagens Vimmerby har Vimmerbys överlägset mest trafikerade sajt. Mellan vecka 29-39 hade DV över 66 000 fler sidvisningar per vecka jämfört med konkurrenten Länstidningen Norr/Vimmerby Tidning/Västerviks-Posten/Kinda-Posten/Linköpings Tidning.

– Vi är mycket nöjda med att det skiljer så mycket och hoppas kunna utöka avståndet ännu mer. Samtidigt har vi ett lägre antal unika besökare eftersom vårt bevakningsområde är så pass mycket mindre, men där kommer vi aktivt arbeta för att bli störst även där. 

Nytt utseende

Desktopsajten har fått ett förändrat utseende i dag.

– Vi vill sätta texten i centrum och dessutom förbättra synligheten för våra annonsörer. Vi hoppas att läsarna uppskattar förändringen och vill som alltid gärna ta emot reaktioner på sajten och tips om hur vi kan göra den bättre.

DV har presenterat flera nyheter den senaste tiden och mer är på gång framöver. 

– Vi kommer fortsätta vårt hårda arbete med att ta fram bäst nyheter till Vimmerbys medborgare och ser ljust på framtiden. 

Vet du något vi borde skriva om? Kontaka oss på redaktion@dagensvimmerby.se.

Vill du stötta vårt arbete? Bli DV-supporter!

Annons:

Gästskribent

Annons:

Annons:

Annons:

Kommentera

Annons:

BakåtPausaPlayFramåt